USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Профспілки Волині запобігають виробничому травматизму

2 Квітня 2009 13:48
Сьогодні, 2 квітня, на V племіумі обкому профспілки працівників держустанов говорили про завдання членських організацій профспілки працівників державних установ по їхньому організаційному зміцненню, підвищенню ефективності захисних функцій в умовах економічної кризи. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Як розповіла у своїй доповіді голова обкому профспілки працівників державних установ Ольга Сабурова, бездіяльність та байдужість до проблем трудящих спонукали Федерацію профспілок України вступити в опозицію до влади і в новий колективний спір із Кабінетом Міністрів.
Особливе місце у діяльності профспілок, за словами пані Сабурової, займає громадський контроль за створенням здорових і безпечних умов праці, запобігання аварійним ситуаціям, виробничому травматизму та професійним захворюванням.
«Торік у області на виробництві травмувалося 220 осіб, в тому числі – 16 із смертельними наслідками. Не зменшується рівень професійної захворюваності в області. На кінець 2008 року у відділеннях ФССНВ перебувають на обслуговуванні 5 тисяч потерпілих, які отримали травми або професійне захворювання», – зазначила пані Сабурова.
Довідково:
Станом на 1 січня 2009 року, згідно зі статистичним звітами первинних та міськрайонних профорганізацій, Волинська обласна організація профспілки працівників державних установ нараховує 8 067 членів профспілки, 277 первинних осередків, із них 147 – обрані профкоми та 130 – профорганізатори. У структурі обкому профспілки 2 міських, 15 районних комітетів, що налічують 195 первинних організацій, на обліку яких перебуває 4949 членів профспілки.
Найчисельнішими є Ковельська міська, Маневицька, Ківерцівська, Камінь-Каширська,Любомльська районні організації профспілки, які об’єднують від 700 до 350 членів. Серед державних установ міста Луцька профчленством охопленні усі працівники теруправління Держгірпромнагляд, експертно-технічного центру, регіональної торгово-промислової палати, автошколи ТСОУ та інших.
Відсутні профспілкові осередки в деяких структурних підрозділах облдержадміністрації, у Нововолинському міському та Володимир-Волинському ат Рожищенському районних фінансових управліннях, НАСК «Оранта», автошколах ТСОУ.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus