USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Профтехосвіту в містах обласного значення не фінансуватимуть з бюджету Волині

16 Травня 2016 10:14
Не фінансувати заклади професійно-технічної освіти міст обласного значення з обласного бюджету закликають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 16 травня.

Як зауважив голова ОДА Володимир Гунчик, завданням Кабімну нині є відпрацювання обласних цільових програм реформування профтехосвіти. Так, 1 червня відбудуться парламентські слухання і долучитися до делегації Волині закликають представників облради, органів місцевого самоврядування. Він наголосив, що заклики керівників низки ПТНЗ області про те, що «ми приїдемо на сесію облради 19 травня з транспарантами та гаслами» не повинно бути ультимативним. Частина міст, мовляв, може фінансувати профтехосвіту з місцевого бюджету, дехто не бажає це робити.

З його слів, детальний аналіз формування бюджету Нововолинська показав, що у місті є достатньо резервів для того, щоб фінансувати не лише заклади профтехосвіти. До прикладу, на ринку у місті працює тисяча осіб, які не сплачують коштів до міського бюджету. Володимир Гунчик запевнив, що не підпише подання на фінансування з обласного бюджету професійно-технічних навчальних закладів у містах обласного значення. Він погодився, що можна говорити про підтримку, але не про 100% фінансування за кошти обласного бюджету.

Нагадаємо, заклади профтехосвіти з початку бюджетного року зняли з державного фінансування, перевівши на місцеве. Так, ПТУ, які розташовані в містах обласного підпорядкування, переведені на місцеві бюджети. Таких в області є 10, з них 5 – у Луцьку. Луцька міська рада передбачила в своєму бюджеті 42 мільйони гривень на ці заклади. І хоч цієї суми недостатньо, та все ж це краще, ніж нічого.

Решту 5 ПТУ (2 в Володимирі-Волинському, 2 в Ковелі і 1 в Нововолинську) мерії не включили в мережу навчальних закладів і не фінансують їх. В Ковелі питання поставили на голосування, але депутати його не прийняли. У Володимирі-Волинському і Нововолинську міські голови одноосібно відмовили ПТУ у фінансуванні, бо в бюджетах не вистачає коштів.

А вже за станом на 10 березня 2016 року, враховуючи складну фінансову ситуацію професійно-технічних училищ області, депутати Волинської облради внесли зміни до обласного бюджету, що передбачає виділення 6,8 мільйона гривень 5 закладам профтехосвіти на погашення заборгованості по зарплатах за 2 місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанка Показати IP 17 Травня 2016 19:23
У нас профтехучилища існують лише для того, щоб десь приткнути дитину після школи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus