USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Програма енергозбереження Волині окупиться за п’ять років?

22 Квітня 2009 14:41
Роботу над розробкою проекту «Комплексна програми енергозбереження області на 2007-2010 роки» завершать через тиждень. Про це детальніше під час наради у заступника голови Волинської облдержадміністрації розповів начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучеренко, – повідомляє 22 квітня репортер «Волинських Новин».
 
Зі слів Миколи Кучеренка, наразі вже розроблено паспорт програми, проте поки що немає цифр, які б показували фінансування програми місцевими бюджетами. Також у рамках програми енергозбереження провели аналіз енергоспоживання бюджетними установами області. Згідно із ним, природний газ використовують 23% об’єктів, тверде паливо – 39%, електроенергію – 7%, теплову енергію – 8%. Проте поза опаленням лишилося 23% установ.
 
Крім цього, установи розділили на шість груп за площею та визначили, які з них споживають найбільше енергії. Таким чином, перші місця займають Волинська обласна дитяча та обласна клінічна лікарні. Тому саме цими закладами займуться у першу чергу.
 
Ще однією особливістю програми є те, що заходи з енергозбереження на кожному об’єкті мають окупитись максимум за п’ять років. «По цьому проекту можна вже захищати кандидатську дисертацію», – похвалив проектну роботу по програмі енергозбереження заступник губернатора Василь Дмитрук.
 
Микола Кучеренко запевнив, що на завершення проекту необхідно ще тиждень, щоб улагодити усі нюанси.
 
Довідково:
 
Усього в області є 3 570 бюджетних установ, які за 2008 рік спожили енергії на 105 мільйонів гривень, тоді як минулоріч ця сума була у півтора рази меншою – 62 мільйони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus