USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Програмне забезпечення волинських РДА не може впоратися із завданнями

2 Червня 2014 11:41
Сайти волинських РДА не мають потужностей, аби розмістити генеральні плани населених пунктів у цифровому форматі. Здебільшого вдається лише опублікувати фотокопії.

Про це повідомив під час оперативної наради у голови ОДА начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Казмірук сьогодні, 2 червня.

Нагадаємо, до 1 червня усі на сайтах усіх міських, районних рад та райдержадміністрацій мали розмістити генплани в інтернеті і організувати до них вільний доступ.

Зі слів Юрія Казмірука, робота триває. За станом на сьогоднішній день, генеральні плани усіх міст обласного значення, 7 міст районного значення і 17 селищ міського типу розміщені на відповідних сайтах міських рад або райдержадміністрацій. Також на сайтах розміщені більше 100 генпланів сіл і 11 схем планування. Робота нині триває. Найкраще з цим завданням впоралися Луцька, Володимир-Волинська і Ковельська райдержадміністрації.

Однак, здебільшого на сайтах розміщені не цифрові матеріали, а фотокопії, оскільки не всі сайти мають необхідне програмне забезпечення та потужні сервери для розміщення такої інформації. Крім того, здебільшого дійсні генеральні плани - суттєво застарілі, і до них необхідно вносити зміни. Окрім того, необхідні кошти на геоінформаційні системи та веб-портали.

Також, відзначив Юрій Казмірук, неналежним чином формуються структурні підрозділи органів містобудування та архітектури. У районах не враховують рекомендації Мінрегіонбуду і ОДА.

Разом з тим, всім райдержадміністраціям управління містобудування і архітектури рекомендуватиме розмістити генеральні плани на сайтах під однаковою назвою і в одному стандартному розділі – для зручності пошуку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Володимир Показати IP 2 Червня 2014 11:47
А чому не розмістити генплани населених пунктів на сайті ОДА, зробити одну (!) програму і нехай всі користуються.
Анонім до Володимир Показати IP 2 Червня 2014 16:00
А тому що так треба буде один сервер поставити, а так надцять, та й на придбання ж намікають, а скільки відкатів тут можна отримати всім. В нас хоч колись для людей щось робилось, щоб зручно було?
Анонім до Володимир Показати IP 2 Червня 2014 16:00
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus