USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Прокачайся заради майбутнього»: луцькі студенти презентували програми політичних партій

5 Грудня 2022 11:29
Упродовж кількох тижнів у Луцьку тривав проєкт «Оновлення 2022. Прокачайся заради майбутнього». Його мета – підвищення політичної свідомості студентів, пізнання тонкощів роботи органів місцевої влади. Починаючи із жовтня, понад 50 учасників слухали лекції, які складалися із чотирьох блоків: «Медіа», «Політика», «Право», «Фінанси». Більшість лекцій доповнювалися практичними завданнями, щоб закріпити отримані знання.

Ініціатором створення проєкту став Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Співорганізатори – Волинський національний університет імені Лесі Українки та Департамент молоді та спорту Луцької міської ради.

4 грудня учасники «Оновлення 2022. Прокачайся заради майбутнього» зібралися, щоб презентувати результати заключного завдання. Студенти об’єдналися в політичні партії та презентували власні передвиборчі програми. Вони мали стосуватися життя Луцької громади. Зокрема завдання передбачало створення назви, гасла, логотипу та політичних цілей партії.

Учасники представили три політсили. Першою була «Демократична цеглина», яка зосередила увагу на проблемах здорового способу життя молоді. «У нас кидають курити в 18 років, коли в Європі в цьому віці лише починають», – жартівливо зауважив лідер Денис Роменець.
Далі виступала партія «Оновлення незалежності». Учасники розповіли про важливість патріотичного виховання, збереження історичних пам’яток та інтеграцію переселенців у життя громади.
Об’єднання «Любисток» зосередилося на проблемах екології. Окремим пунктом їхньої передвиборчої програми став проєкт «Ворона». Він мав на меті зменшення кількості цих птахів у місті, що викликало тривалу дискусію між групами.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода пояснює, що цим проєктом організатори хотіли розповісти молоді, що таке політика, що таке депутатство. За її словами, чимало людей, навіть дорослих, не розуміють і не розрізняють функції вищих та місцевих органів влади.

«Сьогодні бачимо заклики до міського голови, щодо роботи «Волиньобленерго», до якого він не має відношення. Бачимо заклики до депутатів місцевих рад щодо збільшення пенсій, що також не в їхній компетенції, і тому подібне. Дуже важливо вчити цьому молодь, аби вони були свідомими громадянами. Чимало студентів уже мають бажання йти в політику. Навіть ті, хто не наважаться, зрозуміють, як змінювати країну, впливати на ті чи інші процеси. Нам важливо мати активну частку громадян у суспільстві, адже тільки завдяки їм змінюється на краще наша країна, громада, наше місто», – наголосила Катерина Шкльода.
Після представлення всі присутні голосували за одну із політичних сил. За підсумками першого туру виборів «Любисток» та «Оновлення незалежності» мали однакову кількість балів. Лише після додаткового голосування останні здобули перемогу. Лідер партії, згідно з умовами завдання, ставав імпровізованим міським головою. Наприкінці дійства учасники ділилися враженнями від участі в проєкті «Оновлення 2022. Прокачайся заради майбутнього».

«Для нас важливо почути від студентів, що їм подобається, що ні, аби працювати далі. Це чудовий проєкт, який готує цілеспрямованих людей, що мають бажання навчатися та вдосконалюватися», – розповіла викладачка кафедри політології та публічного управління ВНУ імені Лесі Українки Марія Розік.

Один з організаторів Тарас Осадовський подякував учасникам за те, що знайшли час прослухати весь кількатижневий курс лекцій. «Усі, хто приходив на лекції, – великі молодці. Впевнений, що кожен почерпнув для себе щось нове, тим самим вийшовши на новий рівень знань. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» і далі робитиме подібні ініціативи, адже студенти – це майбутнє України», – підсумував він.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 5 Грудня 2022 13:59
дайте їм Макіавеллі почитати. все вже придумали до них

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus