USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Прокуратура хоче відібрати в АЗС землю, видану Луцькрадою

12 Вересня 2014 07:00
Прокуратура міста Луцька через суд хоче скасувати рішення Луцької міської ради та повернути земельну ділянку у комунальну власність, - повідомляє «Під прицілом».

Ще в 2010 році рішенням Луцької міської ради надали в оренду земельну ділянку на вулиці Конякіна, 24а товариству з обмеженою відповідальністю «Комтек-Л».

Більше тисячі метрів квадратних комунальної землі фірма орендує вже довгий період часу. На цій території знаходиться автозаправочна станція. У 2010 році Комтек-Л вирішило розширити територію АЗС, а тому звернулося за дозволом до луцьких депутатів. 28 квітня того ж року обранці громади підтримали проект-рішення, а тому підприємство отримало ще майже 150 метрів квадратних землі для облаштування автопарковки та приміщення сервісного обслуговування.

Через 4 роки прокуратура міста Луцька звернулася до Господарського суду Волинської області із позовом, в якому просить визнати це рішення незаконним та скасувати його. Крім того, позивач вважає, що договори оренди землі варто визнати недійсними.

У судовому засіданні представник позивача Наталія Климюк в наголосила, що те Луцька міська рада, приймаючи спірне рішення, безпідставно передала земельну ділянку ТзОВ «Комтек-Л». Посилаючись на одну із статтей Земельного кодексу України, прокурор сказала, що за таких обставин мали би проводитися земельні торги.

Представник відповідача ТзОВ «Комтек-Л» Микита Рабан вирішив поцікавитися, чому ж прокуратура не стежила за цим раніше. Мовляв, під час сесії Луцької міської ради, коли приймалося рішення, мав би бути присутнім представник прокуратури. Почувши у відповідь, що у день прийняття рішення був присутній у стінах мерії помічник прокуратури, відповідач поцікавився, чому лише зараз виникла потреба підняти це питання.

Наталія Климюк сказала, що у травні цього року згідно рапорту було проведено перевірку. На підставі цього і виник позов.

До того ж сторона відповідача повідомила суду, що на цій земельній ділянці знаходиться нерухоме майно, яке розміщене на території обох земельних ділянок.

Тоді відповідач заходився переконувати суд у тому, що трирічний строк перебігу позовної давності вже минув.

Заслухавши думку обох сторін, Господарський суд Волинської області відклав розгляд справи для того, аби заслухати думку другого відповідача – представника Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
знаток Показати IP 12 Вересня 2014 09:00
цікаво ,а як це можна на орендованій землі збудувати АЗС і що буде після закінчення оренди ---невже знову дозвіл за хабар та й іще на 49 років ореда продовжиться ???? це просто цирк-шапіто !
Анонім до знаток Показати IP 12 Вересня 2014 09:27
Да це не цирк! Це така наша держава! В нас цілі заводи стоять за такою схемою! Наприклад цегельний завод, якій перебуває у власності бізнесменів, стоїть так само на орендованій землі!
віктор до Анонім Показати IP 12 Вересня 2014 10:47
не держава а відповідні керівники яких ми ж разом і обирали...коли брали гречку і борошно то мовчали а тепер звинувачуємо державу..
я Показати IP 12 Вересня 2014 09:47
так це Нікітюк сам собі і виділив
Народна довіра Показати IP 12 Вересня 2014 10:10
Нікітюк АЗС давно продав
Закон такий Показати IP 12 Вересня 2014 10:35
Навіть 9-ти поверхівки збудовані на орендованій землі. Але для того щоб будувати міська рада видає дозвіл на будівництво, тим самим дозволяючи там зводити капітальні чи тимчасові споруди. Якщо логічно подумати - це абсурд. Але іншого виходу немає. Нажаль, це недосконалість законів.
віктор Показати IP 12 Вересня 2014 10:49
а закон це нами ж обрані дупутата ради...який виборець таке ж і життя
Василь Показати IP 12 Вересня 2014 10:49
Напевно прокуратурі краще коли там раніше наркомани і п'яниці збиралися

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus