USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратура Волині розбереться із викинутими на вітер грішми для побудови пандусів?

24 Лютого 2009 15:14
Під час перевірок пандусів на Волині виявлено недотримання норм, передбачених для їхнього будівництва, зокрема щодо куту нахилу та наявності поручнів. Про це йшлося під час засідання колегії обласної прокуратури, – 24 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
Упродовж 2008 року виконані роботи щодо облаштування пандусами в головному управління агропромислового розвитку, обласному онкодиспансері, обласному бюро медико-соціальної експертизи та інших установах, – розповів заступник прокурора Волинської області Василь Куренда.
 
Станом на 1-ше січня із загальної кількості об’єктів, що потребують обладнання, на Волині забезпечено облаштування пандусами 95% приміщень місцевих органів виконавчої влади, 93% приміщень навчальних закладів, 94% закладів охорони здоров’я, 57% приміщень закладів культури та 79% аптечних закладів. Прокурорами області винесено 20 приписів з вимогою забезпечити належні умови для безперешкодного доступу людей з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів житлового та громадського призначення, – прозвітував пан Куренда.
 
«Однак, як показали перевірки пандусів, не дотримуються норми, передбачені для їхнього будівництва, зокрема щодо куту нахилу та наявності поручнів», – зауважив заступник прокурора. «Питання відповідності уже побудованих пандусів державним буднормам залишалося поза увагою інспекції «Аргробуд Контролю». Прокурорами також не дано оцінки фактам такої бездіяльності, не перевірена законність витрачання бюджетних коштів на зазначені цілі», – додав він.
 
Зокрема, не відповідають вимогам побудови пандусів в обласній дитячій клінічній лікарні, Луцькій міській стоматполіклініці, обласному бюро медико-соціальної експертизи. Узагалі відсутні пандуси в управлінні охорони здоров’я Луцького міськвиконкому, станції швидкої, обласному центрі профілактики та боротьбі зі СНІДом, обласній інфекційній лікарні, обласній станції переливання крові, – сказав пан Куренда.
 
Прокурор Волинської області Андрій Гіль дорікнув керівництву «Аргробуд Контролю» за викинуті гроші на вітер та доручив узяти це питання на контроль, обрахувати суму збитків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Партiя захисту прапв людини Показати IP 24 Лютого 2009 23:23
Шановний прокуроре!!! Ви розберiться, за що отримуютьб зарплату Новосад, Литвинчук , якi навiть грамотно ьписати не в змозi, а потiм берiться за пантуси, а то, як кажуть в народi, чуже Вам видно пiд лiсом, а свое, прокурорське , не видно навiть пiд носом. З повагою, Жукова.
Анонім Показати IP 24 Лютого 2009 23:43
Чому коментари ен дроукуете ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus