USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сестри постраждалої в ДТП у відомство не зверталися, ‒ прокуратура

30 Серпня 2012 09:43
Прокуратура Волині вимагає спростування як недостовірної інформації, опублікованої в газеті «Комсомольская правда в Украине»
Про це повідомили у прес-службі відомства.

Так, прокуратура області провела службову перевірку фактів, викладених 29 серпня, у публікації газети «Комсомольская правда в Украине» під заголовком «Родственники девушки, сбитой польским консулом: «В прокуратуре нам сказали: уходите, дипломата отмажут!».

Під час перевірки опитали працівників Ковельської міжрайонної прокуратури, сестер постраждалої в ДТП за участю консула Генерального консульства Республіки Польща мешканки селища Голоби Анастасії Байди та її колишнього чоловіка.

З’ясувалося, що жодна із чотирьох сестер постраждалої, про яких говориться в статті, не спілкувалася з кореспондентом газети «Комсомольская правда в Украине» та в органи прокуратури не зверталась. Одна із них розповіла, що зверталася у Ковельський міськрайвідділ міліції, де їй повідомили, що кримінальна справа за фактом ДТП, у якій постраждала Анастасія Байда, перебуває у провадженні СУ УМВС України в області. Звернувшись в СУ УМВС, жінка отримала інформацію про хід розслідування кримінальної справи.

Колишній чоловік постраждалої, на якого посилається авторка статті, повідомив, що у його розмові з кореспондентом газети взагалі не йшлося про прокуратуру.

У прокуратуру, аби отримати офіційний коментар щодо здійснення нагляду за розслідуванням кримінальної справи за фактом ДТП за участю працівника консульської установи, автор статті, кореспондент «Комсомольской правды в Украине» Маргарита Чимирис теж чомусь не зверталась.

Зважаючи на те, стверджують у прокуратурі, що інформація, поширена за посередництвом газети «Комсомольская правда в Украине», не відповідає дійсності, відомство, відповідно до статті 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», вимагає від редакції газети її спростування.

Що ж до обставин ДТП, яка сталася 26 серпня 2012 року о 18.45 на трасі «Доманове-Ковель-Чернівці-Теребляче» поблизу селища Голоби, у прокуратурі повідомили таке.
Того вечора автомобіль Тоyota RAV4, за кермом якого перебував консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку, скоїв наїзд на 27-річну місцеву мешканку Анастасію Байду, яка велосипедом рухалася у зустрічному напрямку.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди жінка отримала тілесні ушкодження: відкриту черепно-мозкову травму, рвані рани лівого стегна і кисті лівої руки. Її без свідомості госпіталізували в реанімаційне відділення Ковельської центральної районної лікарні.

На місце події одразу виїхали слідчо-оперативна група УМВС України у Волинській області, керівництво УДАІ УМВС України в області, слідчо-оперативна група та начальник Ковельського МВ УМВС України у Волинській області.
Місце події оглянули та вилучили велосипед і частини уламків автомобіля.

Працівник консульської установи добровільно пройшов тест для встановлення наявності алкогольного сп’яніння.

За фактом ДТП порушили кримінальну справу за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

27 серпня 2012 року консула в присутності перекладача допитали як свідка у кримінальній справі. Він дав вичерпні свідчення про обставини ДТП.

Кримінальна справа перебуває в провадженні СУ УМВС України у Волинській області. Проводяться слідчі дії, призначили експертизу технічного стану автомобіля та транспортно-трасологічну експертизу щодо встановлення конкретного місця наїзду, якими частинами і під яким кутом відбувся первинний контакт транспортних засобів.

Розслідування кримінальної справи перебуває на контролі в прокуратурі Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Beautiful Days Показати IP 30 Серпня 2012 10:21
Дай Боже,щоб все було чесно, а то польське консульство мабуть всім вже надоїло тут зі своїми махінаціями!!! Нормальних консулів пришліть,ане пенсіонерів, та тих які дійсно чогось толкового хочуть, а не...
де справедливість? Показати IP 31 Серпня 2012 14:09
рухалася дівчина не у зустрічному напрямку,а по тій же стороні що і консул. це вже перекручення фактів!!!
тарас Показати IP 2 Вересня 2012 12:44
я був через декілька хвилин на місці після аварії, їхали зі Світязя.купа машин поставало. так от дічина їхала у ЗУСТРІЧНОМУ напрямку по узбіччю але СПРАВА. тобто по прилеглому до смуги руху консульського РАВ4 узбіччю. це так шоб було ясно..хочеться відмітити як швидко приїхала скора..аж не віриться шо таке буває в сільській місцевості
де справедливість? Показати IP 5 Вересня 2012 11:13
дівчина померла. будемо надіятися, що винних все таки покарають. Це величезна трагедія для сім'ї і для всіх хто знав Анастасію.Сиротами залишилося двоє діток, які навіть не пам'ятатимуть маму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus