USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Прокурорський» будинок під Луцьком: будівництво зупинили

15 Липня 2015 14:25
У селі Зміїнець Луцького району будується 9-поверхівка, частина квартир з якої обіцяна працівникам прокуратури області. Однак в управлінні архітектури обласної адміністрації кажуть, що в селах 9-поверхівки не передбачені законодавством. А мешканці села Зміїнець теж не в захваті від сусідства майбутньої висотки.

До Луцької райдержадміністрації надійшла колективна заява від мешканців села Зміїнець Луцького району, які обурені будівництвом 9-поверхівки біля їхніх осель. Волиняни, які проживають на дотичних до забудови вулицях, переконують, що будинок зводиться всупереч будівельним нормам. Для розгляду цієї заяви в Луцькій РДА зібрали спеціальну комісію з числа чиновників різних рівнів влади, представників сільської громади і громадських активістів, яка має розглянути заяву волинян. Головою комісії визначений голова Луцької РДА Ігор Ярмольський.
З’ясувалося, що у 2013 році рішенням депутатів Маяківської сільради (головою сільради на той час був той же Ігор Ярмольський) прокуратурі області видали земельну ділянку в постійне користування і того ж року затвердили проект землевідведення. Ділянка, видана прокуратурі, має площу 1,7 гектара.

У 2015 році на цій ділянці з’явився паркан і мешканці навколишніх будинків дізналися, що там буде зводитися багатоповерхівка. Відтак, вони почали обурюватися й перейматися, чи витримає сільська інфраструктура (водопровід, каналізація, електромережа, газопровід) таке навантаження.

Виявилося, що будуватиме на тій ділянці ПП «Пересувна механізована колона № 19» за кошти інвестора, а точніше, за власні кошти. Як пояснив представник «ПМК 19» Валерій Демков, прокуратура за те, що вона надає землю, отримає частину квартир.
Члени комісії розбиралися, чи законно відбувається будівництво на цій ділянці.

Так, звернув увагу присутніх один із представників сільської громади Святослав Дмитроца, у схемі планування території, згадана ділянка класифікована як земля «громадського використання», що може означати будівництво таких об’єктів як школи, музею, медзакладу, а не житлову забудову. Щоправда, в класифікаторі цільового використання земель такої категорії немає. Є або землі громадської забудови, або землі змішаної (житлової і громадської забудов).


Крім того, він зауважив, що згідно з вимогами ДБН, у селах мають будуватися лише 1-2 поверхові будинки. Максимум – 4-поверхові за спеціального обґрунтування. Ще волинян обурює те, що їх навіть ніхто не запитав, чи погоджуються вони на будівництво багатоповерхівки поруч з їхніми індивідуальними будинками.
Те, що на тому місці не можна будувати 9-поверхівку зазначив і заступник управління містобудування і архітектури облдержадміністрації Микола Томчук. З його слів, проектанти не повинні були розробляти такий проект. До слова, автора проекту розпитати не можна – він помер.

Також цікавилися присутні, яким чином забудовник планував вирішити питання з комунікаціями. Валерій Демков повідомив, що по газопроводу, водопроводу і водовідведенню вже отримані технічні умови на приєднання до комунікацій Луцька, що на вулиці Ковельській. А по електроенергії – хотіли збудувати поруч трансформаторну підстанцію.

Представник забудовника переконував: експертизу міцності, надійності і довговічності будівлі зробили. А ось мешканці Зміїнця розповідали, що через властивості ґрунту на цій території, будуючи неподалік школу, доводилося вкопувати 21-метрові палі. Тож вони дуже сумніваються, чи можна на цій території будувати такі будинки.
Власне, члени комісії домовилися звернутися до прокуратури області з листом, аби прокуратура надіслала копію договору з «ПМК 19». Також вони вирішили, що напишуть звернення в інспекцію держархбудконтролю, аби зупинили будівництво до з’ясування усіх обставин. Щоправда, представник забудовника зазначив, що нині ПП «ПМК 19» самостійно припинило будівництво, поки триває конфлікт.

Крім того, на наступне засідання цієї комісії працівники райдержадміністрації мають надати висновок, чи обґрунтовано і законно Маяківська сільська рада видала землю прокуратурі. А забудовнику запропонували провести незалежну експертизу проекту за власні кошти.
Зауважимо, в плані детального планування цієї ділянки вказано, що там можна збудувати 3 багатоповерхівки: 1 – яку розпочали будувати. А ще 2 – в перспективі. Не виключено, що мешканці багатоповерхівки, яку хочуть збудувати, зажадають приєднатися до Луцька. Проте цей процес мав би відбуватися в зворотному порядку.

Як пояснив Микола Томчук, планування територій приміських сіл мало б відбуватися спільно з міськими радами. Адже міста (в цьому випадку Луцьк) – затиснуті індивідуальними забудовами прилеглих сіл і не мають куди розвиватися. Але для цього треба спілкуватися і збиратися на спільні зустрічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Всезнайко Показати IP 15 Липня 2015 14:33
А що д*б*л Данильчук тут робить?
До до Всезнайко Показати IP 15 Липня 2015 17:49
Данильчук виконує замовлення Чернухи.
привіт Показати IP 15 Липня 2015 14:38
Влупіть їх хлопці добре, бо вже зажралися що нема сил на то дивитися. Думають як землю прокурорам дали то вже безкарні будуть до смерті, Чекайте Петровичу і до вас черга народного гніву дійде за всі ваші мутні справи за 20 з гаком років. І БОзя не допоможе як би близько до попа ви не стояли.
Олесь Показати IP 15 Липня 2015 14:57
О!!!! Голова РДА перевіряє дії "мера Маяків", багаторічного впевненого "Хозяїні - рішалу" роздачі земель біля Луцька. А щоб було шито-крито- і пракурорів не обійшли "милістю". Правда на дві посади- одна особа.... Він наперевіряє! Як та унтер офіцерська вдова, що сама себе висікла!
Льоня Показати IP 15 Липня 2015 15:13
Голова комісії рда (Ярмольський) буде визначати чи законно він надав земельну ділянку 1,7 га !!! прокуратурі?! Або ми дурні, або там ідіоти. Можливо ще якійсь організації ( гуманітарній, соціальній) цей " мер"( так любив представлятися) надав хоч десять соток? Соромно за таких людей і таке іх пересмикання.
В чім проблема???? Показати IP 15 Липня 2015 15:15
ДБН Б.2.4-1-94 "Планування і забудова сільських поселень": "Пункт 3.12. Забудова територіїї для заселення сільських населених пунктів може здійснюватись садибними та безсадибними будинками різних типів. Будівництво секційних житлових будинків передбачається за умов відповідного обгрунтування, але, як правило, не вище 4-х поверхів. Тип, кількість поверхів та довжина будинків визначаються згідно з містобудівною документацією." НАГОЛОШУЮ!!! Не вище 4-х поверхів ЯК ПРАВИЛО!!!!! А 9 поверхів можливо ЯК ВИНЯТОК !!!!!! Детальний план затверджено місцевою радою? Затверджено!!!! Якщо договір між прокуратурою та ПМК-19 укладено грамотно, то все нормально, будуйте на здоров'я!
Проблема в тім до В чім проблема???? Показати IP 15 Липня 2015 17:15
що ця багатоповерхівка прокурорська, у разі вирішення питання не на користь громади, буде горіти та к само як готель КОЛОБОК (перший раз) який належить Ярмольському. Тому що люди все одно його спалять, це питання часу
кріп Показати IP 15 Липня 2015 15:43
смішно дивитись на цей цирк...
ДЄСАНТ Показати IP 15 Липня 2015 15:48
ну тож треба синочку квартиру збудувати(Фрмольському А.І. який в міській прокуратурі трудиться не поклаючи рук, *ука ще та...)
ОГО до ДЄСАНТ Показати IP 15 Липня 2015 16:46
з 23.10.2014 Ярмольський Андрій Ігорович стоїть на черзі на , які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Луцької міської для отримання житла у позачерговому порядку, станом на 01.06.2015.... мда що казати " бідненька сімя Ярмольських " А ДЕ Ж ПАТРІОТИЗМ ПАНОВЕ ??
НІФІГА СОБІ до ОГО Показати IP 16 Липня 2015 10:21
Ще треба заптати в Ігора Петровича, за які кошти він придбав для сина будиночок на Лісництві за мільйон. Чи він про це теж нічого не знає і склеїть дурника????? Але що там вілла куплена за "благодійні внески" що люди за землю платять , ще ж квартирку треба "неїмущому" прокурору за державний кошт виділити, бо бідні туляться в триповерховій віллі удвох із дружиною. Що нам простим смертним рівнятися до мерських синів. Отака у нас правда.
1 Показати IP 15 Липня 2015 16:26
скоро нас всіх жаба задавить
11 до 1 Показати IP 15 Липня 2015 17:06
Яка жаба? Що ти мелеш? Ярмольський будучи головою с/р Маяків, разом з депутатами на власний розсуд взяв і ділянку 1,7 га на якій мав буди збудований садочак по документах,- безоплатно передав прокуратурі. Прокуратура передала її ПМК-19, яка взамін за те що їй дали будуватися на цій ділянці три девятиповерхівки, повинна березоплатно передати декілька збудованих квартир бідним працівникам прокуратури. І смішно саме не це, а те, що Ярмольський сам фактично виділяв цю землю безоплатно, а тепер сам себе призначив головою комісії яка це все розслідує. Цирк просто.
1 до 11 Показати IP 15 Липня 2015 17:51
тебе вона вже задавила
Олесь до 11 Показати IP 15 Липня 2015 18:54
Та не цирк це, нажаль. Це наші Волинські будні. У Київі- свої будні- бриліки і мільйони в пракурорів, гектари коло Дніпра. А в нас, на перефірії- ось так.... Колобки, будинки, земельний бізнес- махінації, а пракурорам- як за індульгенцію- скромні квартири... ( по їх поняттям). Оце питання- За що стояв Майдан? За ЦЕ? За що діти -Герої на сході гинуть? За цих? Ото коли вони вдавляться?- ніколи.... Хіба вдавлять. Почуття самозбереження в цих падлюк- відсутне. Думаю- дарма.
Лучанин Показати IP 15 Липня 2015 17:02
Колись ж Рованці хотіли 9-ти поверхівками забудувати... Вже планування території було розроблено... там і 2-ві школи і лікарня мали бути... Місту однозначно потрібно розвиватися та розростатися... нехай будують ...
архітектор Показати IP 15 Липня 2015 17:49
не знаю чи плакати чи сміятись - декілька років тому та ж обласна архітектура погоджувала фірмі СВ- буд будівництво 5 поверхових будинків в селі Прилуцькому на Липинському масиві, мабуть навіть то й самий заступник погоджував . Тепер значить не можна. На тому ж масиві повним ходом йде будівництво 9 тп 5 поверхових будинків в селі Липини на землі виділеній Миколаівській церкві.Що за підхід у видачі дозволів обласною архітектурою , чи те що дозволено цезарю.......
прокурор Показати IP 15 Липня 2015 20:45
Усіх причетних до афер в буцегарню,Паша керівник закладу .
Боба Показати IP 16 Липня 2015 00:43
Та хай будують. Якщо за рік похилиться, слабак та італія із своєю Пізанською вежою.
прокуратор іудеї Показати IP 16 Липня 2015 01:44
Даінілін, Романюк, Столяр і Єремеєв - на нари, баланду жрати!!!
Мешканка села Показати IP 1 Листопада 2015 16:35
Що в країні робиться?! Як жили злодії ярмольські і їм подібні так і живуть!! " дуже багато зробив в раді" а тепер ще більше зробить в районі! Ми того варті, куми , брати, прокурори- хто мае лапу, гроші, той живе!! Ніколи не будем жити добре!!! Ми ж українці!!!! Тільки того й є!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus