USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку не погодили будівництво кварталу дев’ятиповерхівок

16 Грудня 2015 14:38
Відкоригувати план проекту житлового мікрорайону на вулиці Львівській не дозволили у виконкомі.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міськради 16 грудня. Розглядали проект рішення про дозвіл на коригування проекту детального плану території житлового кварталу в межах вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса у Луцьку.

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури міськради Леонід Герасимюк, у міськраду звернувся забудовник, який займається будівництвом житлового кварталу на вулиці Львівській. Він викупив низку земельних ділянок та планує зводити багатоквартирні житлові будинки. Діючий генплан дозволяє будівництво у межах 5 поверхів у цьому мікрорайоні.

Рішенням виконкому від 04.02.2015№48-1 затвердили детальний план території житлового кварталу в межах вулиць Львівської, Городецької, Олени Кульчицької та Вільямса. Нині виникла необхідність коригування детального плану на цю територію з метою визначення доцільності та можливості будівництва багатоквартирної житлової забудови до 9 поверхів з вбудовано-прибудованими приміщеннями комерційного призначення.

Зі слів Леоніда Герасимюка, оскільки межі міста затверджені і цінним є кожен квадратний метр, можна погодити вказані зміни. З його слів, у районі вулиці Львівської вже є дев’ятиповерхівки.

Члени виконкому цікавилися тим, як буде вирішене питання місць у школах та ДНЗ для дітей мешканців нового мікрорайону (населенням у приблизно 2 тисячі осіб). Леонід Герасимюк повідомив, що планується реконструкція школи №2, також ще одну школу можна побудувати у районі колишнього цегельного заводу, де будуватимуть новий житловий квартал.

Член виконкому Олег Бондарук зауважив, що будівництво дев’ятиповерхівок стане навантаженням на інфраструктуру, до того ж, жоден забудовник досі не збудував підземних парковок у багатоквартирних будинках, тож у мікрорайоні виникатимуть проблеми з місцями для паркування.

Леонід Герасимюк зауважив, що питання облаштування парковок розглядатимуть пізніше, під час затвердження проектів будинків.

Після дискусії за проект рішення проголосували лише 8 членів виконкому. Таким чином, будівництво дев’ятиповерхівок у мікрорайоні не дозволили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
А Показати IP 16 Грудня 2015 15:33
Мало дали депутатам
ізя Показати IP 16 Грудня 2015 15:38
І*іоти! Лучани, ви обрали справжніх і*іотів! Нехай місто не будується, не розвивається?
На львівській Показати IP 17 Грудня 2015 09:00
Вже будують 9 поверхівку, з осені ще. А школа на цегельні на відстані менше 1км від тубдиспансеру?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus