USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині скерували до суду 16 актів щодо незаконного переправлення військовозобов'язаних через кордон

24 Лютого 2023 23:05
У Волинській обласній прокуратурі відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів області, на якій обговорено питання подальшої спільної роботи задля захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Розпочинаючи нараду, керівник відомства Віктор Тимчук зауважив, що війна внесла суттєві корективи в роботу правоохоронців, проте вони забезпечують правопорядок в області.

Особливим пріоритетом у роботі стало виявлення, розслідування та розкриття злочинів проти основ національної безпеки.

Відтак у 2022 році на Волині забезпечено скерування до суду шести обвинувальних актів про державну зраду, п’яти – про колабораційну діяльність, п’яти – про посягання на територіальну цілісність і недоторканість держави, семи – про прославляння агресора, двох – щодо несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї та озброєння.

Діяльність органів правопорядку зосереджена на протидії незаконному використанню гуманітарної допомоги, протиправному переправлянню військовозобов’язаних осіб через державний кордон.

До суду надіслано три обвинувальні акти за фактами незаконного використання гуманітарної допомоги, 16 – незаконного переправляння військовозобов’язаних осіб через кордон, у тому числі семи – з ознаками корупції, одного – щодо організованої злочинної групи, майже півтори сотні – щодо використання підроблених документів при спробах виїзду за кордон.

«Воєнний час вимагає від правоохоронних органів ще більш злагодженої та відповідальної роботи, – наголосив керівник обласної прокуратури, завершуючи нараду. – Припинення функціонування злочинних схем, протидія корупції, незаконному використанню бюджетних коштів, виділених на виконання заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану, притягнення винних у вчиненні злочинів осіб до передбаченої законом відповідальності – те, чого чекає від нас суспільство, в якому війна загострила потребу у справедливості. І ми це забезпечимо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 25 Лютого 2023 08:27
КНР

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus