USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Пропаганда Кремля знайшла лазівку на телефонах користувачів Android, – ЗМІ

13 Жовтня 2023 10:21
Пропагандисти РФ знайшли шлях до користувачів Android через лазівку в сервісі Google.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на видання The Moscow Times.

Попри те, що після початку війни в Україні компанія Google доклала значних зусиль, щоб зупинити поширення через її сервіси російської дезінформації, один канал виявився відкритим. Йдеться про стрічку рекомендацій новин Discover, яку бачить користувач браузера Chrome на телефоні з Android.

Google ще 2020 році заблокувала контент Царгород ТБ, але у стрічці Discover він продовжує з’являтися. Зокрема, 6 жовтня посилання на матеріал «Тиха велика перемога, на яку чекали рік: Російська авіація почала по-справжньому» вела на публікацію ультранаціоналістичного телеканалу. Там також можна було знайти статті, де повідомлялося, що Володимир Зеленський рекрутує бойовиків Ісламської держави.

У вересні на Царгород із Discover у середньому відбувалося понад 200 000 переходів на день. У стрічці регулярно з’являються матеріали інших провладних російських ЗМІ, наприклад Комсомольської правди.

Зазначимо, що місячна аудиторія Discover у світі становить близько мільярда активних користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus