USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

YouTube заблокував підсанкційні канали Медведчука

24 Квітня 2021 11:50
Підсанкційні телеканали соратника кума Путіна Тараса Козака ZIk, 112 та NewsOne більше недоступні для перегляду у YouTube на території України.

Наразі канали ще можна знайти у пошуку сервісу, однак перегляд заблокований, пише УНІАН.

Під час переходу на канал з’являється повідомлення, що він «недоступний для перегляду у вашій країні».

На каналах закриття пов’язують з тиском української влади на YouTube.

У той же час працює YouTube-канал «Перший незалежний», який створили журналісти закритих каналів.

Також працюють резервні канали ZIK і NewsOne .

Раніше Мінкульт звертався до YouTube з вимогою заблокувати «канали Медведчука», оскільки ті потрапили під санкції України.

«YouTube нарешті заблоковував для перегляду в Україні пропагандистські канали так званої «Трійки Медведчука», – зазначив Міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко. – Наразі на вкладці онлайн-трансляції позначено, що контент не доступний у домені нашої країни через скаргу від уряду на протизаконний контент».

За словами міністра, це важливий крок до визнання світовим суспільством боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора.

Ткаченко подякував фахівцям платформи YouTube, що звернули увагу на звернення та на рішення РНБО щодо телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України, «оскільки вони не є ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України».

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запровадили санкції проти «112 Україна», NewsOne та ZIK.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов’язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, яке провели спецслужби України. Під час якого встановили, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Перемога? Показати IP 24 Квітня 2021 12:40
VPN : F..k That.!
Москаль до Перемога? Показати IP 24 Квітня 2021 15:51
Ссут
Лучанин до Москаль Показати IP 24 Квітня 2021 16:45
Зайвохромосомним страждати мовчки
123 Показати IP 24 Квітня 2021 12:45
При Януковичу такого не було...
Анонім Показати IP 24 Квітня 2021 18:10
Я убежден, что в украинском, временно неподконтрольном Крыму свободы сегодня на порядок больше, чем на подконтрольной. Спасибо этой диктаторской недовласти за трансформацию понимания. Спасибо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus