USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Процес волевиявлення лучан під час виборів фіксуватимуть веб-камери

12 Вересня 2012 17:24
На виборчих дільницях Луцька, як і всіх інших населених пунктів області, у день виборів до Верховної Ради України працюватимуть веб-камери, що фіксуватимуть процес волевиявлення волинян.

Це нововведення – «новий етап демократизації країни», ‒ зауважив під час наради з питань забезпечення роботи дільничних виборчих комісій та підготовки приміщень для голосування 12 вересня заступник Луцького міського голови Юрій Вербич.

Посадовець повідомив, що фахівці ПАТ «Укртелеком» встановлять спеціальні програмно-апаратні комплекси системи відеоспостереження у приміщеннях виборчих дільниць міста. У кожній з них буде по дві веб-камери, що фіксуватимуть перебіг голосування, а потім і процес підрахунку голосів. Вербич зауважив, що програмно-апаратний комплекс складається з портативного комп’ютера (ноутбука), двох веб-камер, а також іншого обладнання потрібного для забезпечення проведення он-лайн трансляції голосування. Вартість комплексу, зі слів посадовця, 7 128 гривень.

Слід зауважити, що у Луцьку системами відеоспостереження будуть оснащені 73 виборчі дільниці, що функціонують на постійній основі.

Відповідають за встановлення комплексів фахівці «Укртелекому». Загалом 7 мобільних бригад. Як зауважив Вербич, керівники приміщень, де розташовані дільниці, повинні сприяти працівникам телекомунікаційної компанії, аби ті швидко і доброякісно виконали роботи. Також саме керівники цих установ і закладів відповідальні за те, щоб комплекси у належному стані були до початку виборів. У день голосування й під час підрахунку голосів контролювати роботу систем відеоспостереження мають голови дільничних виборчих комісій.

Системи відеоспостереження, згідно з законодавством, мають з’явитися у всіх виборчих дільницях міста до 17 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus