USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Проти Луценка заведуть нову справу?

10 Листопада 2011 09:42
Генпрокуратура може обвинуватити Юрія Луценка в корупції при лобіюванні інтересів фірми «Українські новітні телекомунікації», у якій працює його дружина.

Про це пише «Українська правда».

Так, джерело, ознайомлене з ходом розслідування справ у відношенні Луценка, заявило, що нова справа буде стосуватися нібито корупційних дій екс-міністра внутрішніх справ при укладанні договорів МВС із постачальниками послуг мобільному зв’язку в 2006 році.
Джерело стверджує, що нову справу у відношенні Луценка вирішили відкрити після того, як «у Генпрокуратурі зрозуміли, що нинішня справа розсипається на очах».
«Тому активізували розслідування старої, але гучної історії про те, що нібито Юрій Луценко, будучи міністром, лобіював інтереси фірми, де працювала його дружина. Причому, за моїми даними, у Генпрокуратурі по цьому епізоду копають давно», - заявив співрозмовник видання, який побажав залишитися неназваним.
У липні 2007 року «Українська правда» опублікувала розпорядження заступника міністра внутрішніх справ Олександра Новікова від 13 вересня 2006 року про підключення всіх підрозділів МВС до тарифних планів ТОВ «Українські новітні телекомунікації».
Відповідно до документа, ця фірма, комерційним директором якої працювала дружина Луценка, мала стати провайдером послуг оператора мобільному зв’язку UMC для всіх працівників органів внутрішніх справ.
Після публікації Юрій Луценко, який тоді був лідером передвиборного блоку НУНС, на екстреній прес-конференції спростував звинувачення у корупції. «Це абсолютно фальшива інформація - недостовірна, суб'єктивна та упереджена», - заявив він тоді, додавши, що скасував розпорядження Новікова.
Після оприлюднення інформації про можливу причетність Юрія Луценка до корупції у МВС, очолюваному вже Василем Цушком, заявили про проведення службової перевірки, а всі її матеріали пізніше були спрямовані в ГПУ.
«Можливо, саме ці матеріали й стали основою для порушення чергової кримінальної справи у відношенні Луценка», - уточнило джерело.
Як стало відомо, Ірина Луценко й зараз працює комерційним директором в «Українських новітніх телекомунікаціях», а з листопада минулого року ще й є одним зі співзасновників компанії.
9 листопада цього року Ірина Луценко заявила, що оскільки свідок сказав, що він був викликаний у прокуратуру по іншій кримінальній справі у відношенні Юрія Луценка, то «готується нова кримінальна справа».
9 листопада адвокат Ігор Фомін зазначив: «Олександр Пантелишин на суді сказав, що його допитували в прокуратурі протягом останнього місяця з питань, що стосуються мого підзахисного. Є якась кримінальна справа, по якій допитують свідків про Юрія Луценка, і про яку ми нічого не знаємо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus