USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Марін Ле Пен прагне тісніших відносин Франції з Росією

24 Березня 2017 13:39
Кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен перебуває з візитом у Москві. Відвідуючи Москву за чотири тижні до першого туру голосування на французьких президентських виборах, Ле Пен зустрілася з чільними представниками російського парламенту.

Марін Ле Пен віддавна заявляла, що прагне тісніших відносин Франції з Росією і неодноразово виправдовувала російське захоплення й анексію кримського півострова.

Результати опитувань у Франції показують, що в першому турі голосування 23 квітня Ле Пен може домогтися значного успіху і головним її суперником ймовірно буде центристський позапартійний кандидат Емманюель Макрон.

Вирішальним має стати другий тур 7 травня, в якому Макрону зараз пророкують можливість перемоги.

Але президентська виборча кампанія у Франції була позначена скандалами, і один з колишніх лірерів перегонів Франсуа Фійон втратив лідерство, коли преса написала, що він працевлаштував свою дружину помічницею в парламенті.

Журналісти у Парижі та Москві кажуть, що в Росії, на відміну від інших країн, виявляють лідеру французьких ультра-правих повагу та підтримку.

Ле Пен підтвердила, що її партія раніше отримала велику позику від російського банку.

Національний фронт заперечує, що Марін Ле Пен шукатиме додаткової фінансової підтримки, але партії потрібні гроші для теперішньої президентської і наступної парламентської кампаній.

Українська журналістка у Парижі Алла Лазарєва розповідає, що кілька кандидатів на президентську посаду у Франції виявляють промосковські симпатії.

Згідно з її повідомленнями, найбільше політику президента Путіна підтримують саме представники з крайнього політичного спектру: ультра-права Ле Пен та комуніст Меланшон.

Нагадаємо, поліція взяла під варту охоронця і голову передвиборчого штабу кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен у справі про нецільове використання коштів ЄС.

Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) раніше встановило, що голова партійного кабінету Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж’є були фіктивно найняті як помічники європарламентаря.

Грізе заробила 298,5 тисячі євро, які Ле Пен повинна була відшкодувати до 31 січня, але не зробила цього. Заробіток Леж’є в розмірі 41,5 тисячі євро необхідно повернути до 28 лютого.

Як повідомлялося, на початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus