USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Макрон та Ле Пен – про Україну: ключові цитати

7 Травня 2017 13:57
Сьогодні у Франції проходить другий тур президентських виборів. Вибирають французи між центристом з лівим ухилом, лідером руху "Вперед!" Еммануелем Макроном і ультраправим політиком з орієнтацією на Росію, кандидатом від партії "Національний фронт" Марін Ле Пен. Підсумок цієї президентської сутички принциповий для Києва з багатьох причин. Франція - член "нормандського" формату і країна, яка при бажанні може заблокувати або дуже ускладнити процес євроінтеграції України, повідомляє "Обозреватель".

Ось що кажуть Макрон і Ле Пен про процес врегулювання конфлікту на Донбасі і анексію Криму:

Еммануель Макрон

- "З Росією треба підтримувати контакт для врегулювання регіональних конфліктів, особливо на Близькому Сході. Це невід'ємний партнер. Скасування санкцій передбачає виконання положень, передбачених в рамках мирного процесу (в Україні - ред.)", - підкреслив кандидат під час прес-конференції 2 березня;

- "Якщо Росія буде виконувати свої зобов'язання, тоді ми поступово будемо скасовувати європейські санкції, і спільно з Німеччиною будемо налагоджувати політичне і економічне партнерство Євросоюзу з Росією. Так як у мене немає боргу перед Москвою, я зможу змусити Володимира Путіна себе поважати ", - заявив Макрон 14 квітня в інтерв'ю журналу Jeune Afrique.

- "Якщо не буде ніякого прогресу (в імплементації Мінських угод - ред.), Має сенс розширити антиросійські санкції. Але в той же час ми потребуємо постійної і вимогливою дискусії з Москвою", - сказав кандидат в інтерв'ю виданню Berliner Morgenpost.

Марін Ле Пен

- "Що стосується ситуації в Україні, я була одним з небагатьох політиків у Франції, які відстоювали свою власну точку зору по Україні, збігається з російською", - підкреслила Ле Пен під час візиту до Москви 24 березня;

- Під час того ж візиту Ле Пен в черговий раз виступила проти західних санкцій. "Ви знаєте, що ми завжди були проти санкцій. Я вважаю, що це несправедливо, і тим більше безглуздо", - зазначила політик.

- "Я абсолютно не вважаю, що це була незаконна анексія: був референдум, народ Криму показав, що хоче приєднатися до Росії ", - заявила Ле Пен на початку року в інтерв'ю телеканалу BFMTV. Крім того, політик підкреслила, що в разі перемоги на виборах вона визнає Крим російською територією.

Нагадаємо, Еммануель Макрон став переможцем першого туру президентських виборів у Франції. За нього проголосували 24,1% виборців. До другого туру вийшов із лідеркою "Національного фронту" Марін Ле Пен. За неї віддали голоси 21,5%.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЛЯ УКРАЇНЦІВ ВИБОРИ У ФРАНЦІЇ - ТЕЖ ВИБІР МАЙБУТНЬОГО, - ПОРТНІКОВ

До слова, сьогодні вранці кандидати у президенти Франції Еммануель Макрон та Марін Ле Пен проголосували на своїх виборчих дільницях, повідомляє Європейська правда з посиланням на Le Figaro.

Макрон голосував у невеликому містечку Ле Туке в департаменті Па-де-Кале, де розташований будинок його дружини. Перш ніж йти голосувати, кандидат довго вітав натовп, що зібрався перед його будинком.


Еммануель Макрон прийшов голосувати разом з дружиною

Після голосування Макрон відправиться в свій передвиборчий штаб у Парижі, де чекатиме на результати. У разі перемоги він вирішив зібрати своїх прихильників перед знаменитою скляною пірамідою Лувру.



Марін Ле Пен також голосувала в департаменті Па-де-Кале, але в містечку Енен-Бомон. Пізніше вона також відправиться до Парижа, де чекатиме на оголошення результатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus