USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

«Усе пекло, мозолі горіли. Я пів ночі не спав», – луцький школяр, який побив світовий рекорд

10 Березня 2024 18:50
Понад 35 хвилин зумів безперервно утримувати тіло в позиції вису. Семикласник Олександр Прозновський побив не лише всеукраїнський, а й світовий рекорд. Юний лучанин зізнається: просто йде до своєї мети і його не зупиняють навіть травми.

На чемпіонаті з п’ятиборства серед учнів громади Олександр Прозновський не лише переміг, а й зумів утриматися в позиції вису на турніку понад 35 хвилин. Те, що рекорд України побито, зафіксували офіційно, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Хлопчик каже: на шляху до мети його не спиняють навіть травми.

«30 хвилин я теж провисів. Просто поставив собі ціль, що я руки не відпущу менше ніж 25 хвилин. Виконав свою ціль і далі провисів 30 хвилин. Я просто йшов до своєї мети і все. Зараз потрібно, щоб руки загоїлися. У перші дні після змагань в мене все пекло, а мозолі ніби горіли. Я пів ночі не спав. Другий день – так само. На третій день уже було якось легше», – каже Олександр Прозновський.

Рекордсмен зацікавився спортом ще з перших класів, зокрема боротьбою – козацьким двобоєм. З однокласниками любить пограти у волейбол і футбол, захоплюється паркуром та воркаутом.

Ліцеїст закликає й інших дітей тренуватися, а не просиджувати в ґаджетах: «Спорт – це дуже важливо. Якщо ти не будеш тренуватися, то навряд чи досягнеш чогось у житті. Потрібно, як у спорті, ставити цілі й іти до них. Це в дорослому житті дуже допоможе».

Мама Сашка Тетяна пишається успіхами сина.

«Рада за дитину. Правда, відразу він був дуже стомлений. «Мамо, не чіпай мене. Я заспокоюся, тоді все буде добре». Усі телефонували, вітали. Ми щасливі за нього, тому що це була його ціль, він поставив собі мету й до неї дійшов», – каже мама рекордсмена Тетяна Прозновська.
Разом із тренером Олександра привітав Луцький міський голова Ігор Поліщук. Мер вручив талановитому спортсмену сертифікат на 10 тисяч гривень для підкорення нових вершин у спорті.

«Це заохочення для Саші й для інших дітей. Дуже багато дітей зараз займаються різними видами спорту, і це для них буде своєрідний стимул. Думаю, це позитивно вплине на всіх. Спорт – це добре. Нехай краще діти займаються тим, чим потрібно», – наголошує Тетяна Прозновська.

Директор 10-го ліцею Олег Михальчук радіє досягненням Олександра і додає: це вже другий рекорд їхнього навчального закладу.

«Сашко є яскравим прикладом, що можна досягати цих висот. Діти багато працюють для того, щоб досягнути їх. І Сашко показав, як це зробити. Попередній рекорд ми встановили, написавши найдовший лист Святому Миколаю. Він мав понад 66 метрів. Діти писали побажання і прохання до Святого Миколая. Це був наш перший рекорд, зафіксований сім років тому», – пригадує директор Луцького ліцею №10 Олег Михальчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus