USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Три ОТГ придбають апарат штучної вентиляції легень в Луцьку райлікарню

16 Березня 2020 21:52
Три об’єднані громади Луцького району – Боратинська, Липинська та Підгайцівська виділять по 500 тисяч гривень з бюджету кожної ОТГ аби придбати апарат для штучної вентиляції легень, засоби захисту для медиків та експрес-тести в Луцьку районну лікарню.

Про це повідомив народний депутат України Вячеслав Рубльов на своїй сторінці у фейсбуці.

Нардеп переконаний, що в ситуації із коронавірусом потрібно діяти на випередження. Він став ініціатором зустрічі голів об’єднаних територіальних громад Луцького району – Боратинської, Підгайцівської та Липинської, під час якої очільники громад вирішили зорганізуватися та спільно придбати необхідний апарат для Луцької центральної районної лікарні. Крім того, будуть передбачені кошти на додаткові засоби захисту для медиків, щоб уберегти їх від зараження.

«Один апарат для штучної вентиляції легень коштує близько 1 млн. грн. За ті кошти, що залишиться, ми плануємо придбати засоби захисту для лікарів та експрес-тести. Нам потрібно мобілізувати свої сили та дати можливість лікарям якісно виконувати свою роботу та рятувати людей,», - зазначив голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик.

Питання придбання апарату штучної вентиляції легень народний депутат обговорив також і з головою Горохівської районної ради Тарасом Щерблюком.

«Я сподіваюся, що до цієї ініціативи долучаться й інші громади, адже спільно ми зможемо забезпечити медичні заклади та бути готовими до будь-яких ситуацій», - додав Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus