USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Приклад справжнього чоловіка та воїна: в останню путь провели Героя-лучанина

18 Лютого 2015 14:55
Справжнім чоловіком, героєм та прикладом для наслідування «диванній піхоті» - тим, хто боїться йти до війська, назвали загиблого у Іловайському котлі лучанина В’ячеслава Іонова.

Прощання з Героєм відбулося 18 лютого у Луцьку. Відспівували полеглого за незалежність та територіальну цілісність України лучанина у Свято-Троїцькому соборі. Як зазначив митрополит Луцький та Волинський Михаїл, скорботний звук вкотре скликав волинян до храму, аби розділити скорботу із родиною Героя, який на сході України захищав Батьківщину. Він зауважив, що з подібного приводу у храмі тепер доводиться зустрічатися так часто, що стає моторошно чути дзвін за загиблим Героєм. Митрополит наголосив, що не важливо зберегти тіло, що і так повернеться у землю, а важливо зберегти душу. Так, можна прожити багато років, не заслуживши на добру згадку нащадків, а можна прожити коротке життя, яке стане прикладом для наступних поколінь.




Так, Михаїл розкритикував чоловіків, які належать до «диванної піхоти», які можуть лише перед телевізором розповідати про те, як будуть воювати. Він наголосив, що сьогодні – час випробування для справжніх чоловіків, можливість довести, для чого вони живуть та яку славу та честь дають своєму роду. Митрополит застеріг тих, хто ховається та ухиляється від служби в лавах Збройних Сил, сказавши, що їх настигне безславна смерть від хвороб, адже сенс чоловіка – захищати рідних, близьких та Україну. Він наголосив, що В’ячеслав Іонов загинув, як справжній чоловік та герой, тож з нього потрібно брати приклад іншим українським чоловікам.



Під звуки тужливої пісні «Пливе кача» труну із тілом загиблого військовослужбовця пронесли Театральним майданом, де відбулася громадська панахида. Аби віддати останню шану бійцю 51-ї ОМБ, на майдані зібралися сотні лучан.

Міський голова Микола Романюк висловив співчуття родині полеглого вояка та запевнив, що його ім’я назавжди увійде у літопис Луцька та залишиться у пам’яті лучан. Він визнав, що немає таких слів, якими можна було б втішити родину полеглого – рідні довгий час сподівалися на те, що він живий. Пам'ять Героя вшанували хвилиною мовчання.



В’ячеслав Іонов ще у серпні загинув в Іловайському котлі, де служив у лавах 51-ї ОМБ. Нещодавно його особу вдалося ідентифікувати завдяки аналізу ДНК.

Директор ЗОШ №10, у якій навчався загиблий Герой, Олег Михальчук зауважив, що В’ячеслав Іонов був людиною, на яку можна рівнятися, за якою можна йти.

«Хоча зараз багато Героїв, В’ячеслав – наш. Поки б’ються наші серця, він буде у нашій пам’яті, тому що ми знаємо, що він поклав життя за нашу волю, перемогу і не дозволив російським окупантам ходити по нашій землі – це ціна його життя», - зазначив Олег Михальчук.



Учасник АТО, бойовий побратим загиблого, заступник Волинського обласного комісара майор Ігор Підлісний зазначив, що у серцях живих В’ячеслав завжди залишиться справжнім воїном, сміливим, оптимістичним, патріотом нашої держави. Ігор Підлісний розповів, що служив в одному підрозділі та брав участь у тих самих бойових операціях, що В’ячеслав, та висловив щирі співчуття родині Героя від Міністерства оброни, Генштабу та особового складу 51-ї ОМБ.



Завершили громадянську панахиду виконанням Державного Гімну України. Поховають Героя на Алеї почесних поховань міського цвинтаря у селі Гаразджа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
?!?!?!? Показати IP 18 Лютого 2015 15:28
Скільки ще повинно загинути людей , щоб настав накінець МИР на Україні ???
Дончанини до ?!?!?!? Показати IP 18 Лютого 2015 17:39
Это только от вас зависит. Ведь даже сегодняшние фотки о якобы выходе ваших ребят из Дебаля - это старые фотки из Артемовска. PS. Минимум 1 000 солдат ВСУ уже вышла из котла - оставила технику с вооружением, и их беспрепятственно выпустили. PSS. Это условие выхода не касается нациков, т.е. тех, кто воюет с мирными людьми.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! до Дончанини Показати IP 18 Лютого 2015 23:11
chomy tu postijno synesh swogo nosa do nas ????????? sudu y swojij noworosii i pushu swoji pogani komentari tam i ne zasur...j nashi sajtu !!!!!!
Ясочка Показати IP 18 Лютого 2015 15:37
Чи варті територіі смертей дітей, жінок, стареньких??? Чи варта влада над територіями сліз сиріт, вдів, згорьованих батьків???? Чи потрібно їм, чи потрібно нам це ціною МЕРТВИХ героїв???? Скільком сотням тих хто відповідає на це питання схвально і посилає туди чужих дітей, чоловіків, батьків, братів це потрібно????
Лучанка Показати IP 18 Лютого 2015 17:33
ВІн був одруженим?
Керол до Лучанка Показати IP 18 Лютого 2015 18:52
Громадянський шлюб
Лучанин Показати IP 18 Лютого 2015 17:52
Скажіть будь ласка мені не обізнаному а де зникли фото загиблих воїнів на Стеллі Героїв в центрі міста? Це мародерство чи їх просто замінюють?
100% Показати IP 18 Лютого 2015 18:04
Ху....йово працюэ СБУ відносно "дончанина", який вже всіх за....бав!!!!!!!!!!!!!!
Патріотка Показати IP 18 Лютого 2015 18:14
Лучанка , та вроді був..але точно незнаю
Патріотка Показати IP 18 Лютого 2015 18:15
Лучанка , та вроді був..але точно незнаю
Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 19:52
Зато отець Михаїл фінансово піднімається.Вже більш ширший,ніж довший.Відправляючи стільки людей у вічність,бачачи стільки сліз та горя,хоч би осунувся чи схуд для пристойності.
Андрій до Анонім Показати IP 18 Лютого 2015 22:29
Слава і вічна пам'ять Герою,щирі співчуття рідним і близьким покійного! PS А ти ***** точно повний *****.
Бандера до анонім Показати IP 18 Лютого 2015 22:57
коментар було видалено
патріотка Показати IP 19 Лютого 2015 08:58
В смерті героїв винні тільки люди , які не люблять і не поважають свою рідну НЕНЬКУ-УКРАЇНУ які далі ходять в храм московського патріархату,і моляться за ворогів! ЯК ВАМ НЕ СОРОМНО ВБИВЦІ, ЗА ЧЕМОДАН і НА МАГАДАН

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus