USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Звинуватити в Іловайській трагедії в/ч «зручніше», ніж конкретних осіб?

9 Жовтня 2014 18:00
Головний редактор інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов вважає, що обвинувачення батальйону «Прикарпаття» за трагічні події в Іловайську є несправедливим. Про це він заявив у четвер під час засідання ТСК Верховної Ради щодо Іловайська, - повідомляє Укрінформ. З цього ж приводу відомий український політтехнолог Тарас Березовець сказав, що звинувачувати у трагедії батальйон – це те саме, що звинувачувати в аварії пасажирів, а не водія. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Народний депутат України, голова парламентської ТСК щодо Іловайська Андрій Сенченко вважає, що корінь трагічних подій в Іловайську потрібно шукати саме в Міноборони, - повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, наприкінці серпня під Іловайськом декілька добровольчих батальйонів та підрозділів ЗСУ потрапили в оточення терористів і російських військовослужбовців. Обстріл і взяття в полон українських військових і бійців добровольчих батальйонів тривали більше тижня. Керівництво Міноборони України заявило про навмисне засекречування всієї інформації щодо ситуації в Іловайську, обіцяючи оприлюднити її пізніше.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІД ІЛОВАЙСЬКОМ ВИЖИЛИ ТІ, ХТО НЕ ПОВІРИВ У ДОМОВЛЕНОСТІ З ПУТІНИМ

Як повідомлялося, вчора заступник генпрокурора головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що винними в серії трагічних подій під Іловайськом є бійці батальйону територіальної оборони "Прикарпаття", які залишили місце бойових дій.

Під «роздачу» потрапили і бійці 51-ї механізованої бригади, яка дислокується у Володимирі-Волинському – вони теж брали участь в боях під Іловайськом. Як відомо, після низки незрозумілих трагедій вирішили розформувати і 51-у окрему механізовану бригаду, історія якої – чи не найтрагічніша у цій неоголошеній війні.

«І 51-а бригада, і батальйон «Прикарпаття» воювали не краще і не гірше будь-якої іншої військової частини, більшість якої складають мало навчені мобілізовані люди», - вважає Юрій Бутусов.

Так, на його переконання, бійці батальйону «Прикарпаття», які знаходилися в секторі «Д» ще від липня і увесь час потрапляли під артобстріли терористів, вже за це заслуговують на звання героїв. При цьому головред інтернет-видання не заперечує, що їх дезертирство з фронту - це правопорушення, але, якщо говорити про відповідальність, То тут не можна звинувачувати цілу окрему бригаду.

«Має бути справа проти конкретних посадових осіб, а не цілих військових частин»,- підкреслив Бутусов, наголосивши на важливості публічного розслідування по цій справі.

Відомий український політтехнолог Тарас Березовець вважає безглуздими звинувачення батальйону "Прикарпаття" у іловайській трагедії.

"Звинувачувати солдатів батальйону "Прикарпаття" в іловайській трагедії - це все рівно, що звинувачувати пасажирів в аварії, а не водія. І все ж, міністр, якщо він – справжній офіцер, то завжди візьме відповідальність на себе, - прокоментував Березовець.

Голова парламентської ТСК щодо Іловайська Андрій Сенченко вважає, що міністр оборони Валерій Гелетей після подій в Іловайську має написати заяву про відставку.

«Що повинен би був зробити чесний офіцер? Як мінімум подати рапорт про відставку. А він судиться з Юлією Володимирівною (Тимошенко - ред.)», - сказав Сенченко.

При цьому Сенченко вважає, що корінь трагічних подій в Іловайську потрібно шукати саме в Міноборони.

«Перший раз можна було списати на невміння спілкуватися з парламентом чи з пресою, але коли це вже система, і коли, не розуміючи наслідків, все одно вибудовуються рубежі захисту, то значить є від чого захищатися. Напевно там і є корінь проблеми», - наголосив нардеп.

При цьому Сенченко назвав міністра оборони Гелетея та начальника Генштаба Муженка «кадровими помилками».

«Я вважаю, і у комісії для цього достатньо підстав, щоб стверджувати, що на жаль, Гелетей-Муженко - це кадрові помилки і їх не потрібно соромитися виправляти. Їх потрібно виправляти якомога швидше, бо ці помилки тягнуть за собою людські жертви. Ці дві людини не здатні організувати якісну оборону країни», - підсумував Сенченко.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, волинські бійці вважають основною причиною Іловайської трагедії "самодурство та помилки командування АТО".

Бійці, які вижили в "іловайському котлі", вимагають судити керівників АТО. Добровольці очікують від влади відкритого судового процесу над винуватцями прорахунків військової операції під Іловайськом. Дехто навіть говорить про «зумисний провал» і «злив» добровольчих батальйонів супротивникові.

Нагадаємо, вчора, 8 жовтня, Президент України Петро Порошенко у Києві зустрівся з бійцями і командирами 51-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, яка брала участь у бойових діях в зоні АТО .

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЗАВДЯКИ КОМБАТУ БАТАРЕЯ 51 ОМБ ВИРВАЛАСЯ З ІЛОВАЙСЬКОГО КОТЛА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 9 Жовтня 2014 19:08
Гелетей і муженко не тільки помилки кадрової політики, вони взагалі помилки природи. Якщо й надалі керуватимуть військом, добра не жди...
горняк до Петро Показати IP 9 Жовтня 2014 20:46
а те кто назначил их и развязал войну в стране вообще мутанты.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus