USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Прикордонники з Волині отримали державні нагороди

2 Лютого 2024 14:30
Троє військовослужбовців Волинського прикордонного загону отримали заслужені нагороди.

Хлопці приєдналися до лав Держприкордонслужби з початку повномасштабного вторгнення за мобілізацією. Спершу виконували завдання з охорони та оборони українсько-білоруської ділянки кордону в межах області, а торік навесні вирушили на передову. Прикордонники мужньо протистояли ворогу на Донеччині, відбивали штурми та нищили російських окупантів, повідомляє пресслужба Волинського прикордонного загону.

«Наші позиції постійно обстрілювали різними боєприпасами. Навіть дістатися до них було справжнім випробуванням. Відстань у кілька кілометрів я називав «дорогою смерті», – ділиться спогадами Михайло.
Прикордонник Роман каже, що окрім артилерійських зарядів, їхні позиції регулярно обстрілювали запалювальними фосфорними боєприпасами, гатили усім, що мали. Та попри це, бійці вправно нищили окупантів, які щодоби штурмували наші позиції. Під час таких бойових зіткнень прикордонники отримали численні осколкові поранення.

«Мені осколком від касетного боєприпаса поранило руку. Стріляти сам я уже не міг, але споряджав та подавав магазини побратимам. Один з бійців отримав серйозніше поранення, то витягнув його з-під обстрілу», – пригадує Григорій.

Читати ще: На благодійному аукціоні в Луцьку для волинських прикордонників зібрали майже 10 млн грн

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі згідно з Указами Президента України прикордонників нагородили медалями «Захиснику Вітчизни».
Вручив нагороди заступник Голови Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Сердюк. Він привітав захисників з отриманням високих відзнак, подякував за чітку громадянську позицію та величезний обсяг роботи, яка неминуче наближає нас до єдиної мети.
Нині Григорій та Михайло продовжують охороняти державний кордон на рідній Волині, відновлюються після поранень, які ще нагадують про себе. Роман – звільнений у запас.

Та попри пережите, хлопці готові знову вирушити у зону активних бойових дій, аби захищати Батьківщину і назавжди вигнати ворога з української землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus