USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

На луцькому «Авангарді» змагалися прикордонники та діти. Фото

27 Квітня 2024 14:35
У Луцьку на стадіоні «Авангард» відбулися спортивно-патріотичні змагання під назвою «Спорт, що об’єднує нас». До участі долучилися 20 військових Волинського прикордонного загону, компанію яким склали 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Захід організував КЗ «Луцький МЦФЗН «Спорт для всіх» за підтримки департаменту молоді та спорту Луцькради та Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Упродовж ранку діти та воїни брали участь у спортивних вправах, де перевіряли витривалість, вправність та вміння працювати в команді. Другі за ліком активності присвятили Дню прикордонника, що щорічно відзначається 30 квітня.
Читати ще: Психологічний відпочинок: у Луцьку змагалися військові-прикордонники та діти. Фото


Для учасників підготували естафети з м’ячами, обручем, фітболом та іншим спортивним приладдям. Не обійшлося і без розминки та руханки.
Читати ще: У Луцьку дітям військових влаштовують мульттерапію. Фото

Директор департаменту молоді та спорту Луцькради Володимир Захожий переконаний, що започаткований минулоріч захід стане традиційним, адже дає дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, відчуття безпеки.

«Захід має хорошу мету – щоб діти-сироти відчули командний дух із нашими захисниками-прикордонниками. Прикордонні війська першими зустрічали ворога, першими вступали в бій. А сьогодні вони побачили, заради кого воюють, а діти відчували біля себе янголів-оборонців», – відзначив Володимир Захожий.
Читати ще: У Луцьку на легкоатлетичному чемпіонаті змагалися 230 спортсменів з чотирьох областей. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода акцентувала, що діти відчувають підтримку, спілкуючись із військовими наживо, а спорт допоможе їм зблизитися.

«Спортивний захід є символічним, адже об’єднує тих, хто воює, та тих, заради кого воюють. Прикордонники разом із дітками взяли участь в естафетах та отримали за це гарні подарунки на згадку. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» радо долучився до спортивного свята, адже розуміємо, що дітям важливо відчувати підтримку військових не лише через новини, але й бачачи їх. Так вони розуміють, що за їхніми спинами стоять сильні й мужні воїни», – наголосила Катерина Шкльода.
Читати ще: У Луцьку – футзальний турнір серед шкіл: хто переміг. Фото

За успішне виконання вправ учасники отримали нагороди та подарунки: рюкзаки, рушники, термоси, солодощі. Окремо відзначили кращі пари учасників. Третє місце здобули Матвій Якимчук із військовим Сергієм, друге – Антон Лейтоі та прикордонник Анатолій.
Переможцями стали Наталія Лейтоі та Андрій, які переконані, що спорт об’єднує людей. Як зазначили, командна злагодженість та взаєморозуміння допомогли виграти в спортивних естафетах.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus