USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Прилуцьке просить у Луцька гроші на школу

25 Лютого 2019 12:26
Прилуцька сільська рада звернулася до Луцької міської ради щодо виділення 1,1 млн грн на проектно-кошторисну документацію на будівництво школи в Прилуцькому.

Про це йшлося 25 лютого під час постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

Депутат Прилуцької сільської ради, член бюджетної комісії сільради Петро Сущук розповів, що сільрада вже виділила на цю потребу 400 тис. грн.

Мова йде про триповерхову добудову біля наявної школи в Прилуцькому. Так, нова школа буде розрахована на 600 учнів і матиме 22 класні кімнати. Спорудження нової школи дасть змогу забезпечити усіх сільських дітей навчанням.

Він звернув увагу на те, що зараз сільська школа не може охопити навчанням усіх дітей, тому частина з них змушена їздити вчитися до Луцька. Так, навчальний заклад у селі переповнений, його відвідують на близько 60 дітей більше, ніж було розраховано.

Також Петро Сущук зазначив, що Прилуцьке в перспективі бачить себе частиною Луцька, тому й було вирішено звернутися за допомогою до міськради.

Депутати Луцької міськради, своєю чергою, акцентували, що поки недоцільно виділяти гроші громаді, голова якої Валентин Арчибасов неодноразово ветував рішення про приєднання Прилуцького до Луцька.

«Голова, який накладав вето на рішення про об’єднання, тепер підписався під проханням про виділення грошей», – звернув увагу голова бюджетної комісії міськради Борис Смаль.

Члени комісії наголосили, що спочатку хотілося би бачити дієві кроки зі сторони Прилуцького в плані приєднання до Луцька, а тоді вже доцільно буде розглядати питання про спільне фінансування будівництва школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 25 Лютого 2019 13:06
Ау, посони, ловіть ноу-хау. Ключова фраза - "в перспективі бачить себе частиною". Берем листочок А4 і пишемо наприклад до муніципалітету Берліну. "В перспективі загальної глобалізації бачимо себе частиною вашого прекрасного міста, тому просимо виділити 100500 мільйонів нам на ремонт вулиць". Далі відповідно з аналогічними проханнями - до любого крупного мегаполісу. Евріка!)) Мені за раціоналізаторською премією в міськраду коли приходити?))
Вася до Вася Показати IP 25 Лютого 2019 13:09
А якщо серйозно - радив би виборцям трохи слідкувати за голосуваннями по рішеннях такого плану, і відмічати, хто ж підтримує таку небачену щедрість. Перед виборами відповідно пропонувати цим кандидатам балотуватись не в Луцьку міську, а в Прилуцьку сільську раду. Очевидно - там їх місце.
ангст Показати IP 25 Лютого 2019 13:12
Як вони хитро зробленні. Або хай приєднуються до Луцька, або хай будують школу за свої гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus