USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ремонти вулиць та транспортне сполучення: Луцькрада вирішила приєднати Прилуцьке

25 Вересня 2019 12:47
Луцька міська рада здійснила фінальний крок задля приєднання Прилуцького до Луцька – прийняла рішення про добровільне приєднання Прилуцької сільської ради (села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове) до територіальної громади міста Луцька.

Про це йшлося 25 вересня під час засідання 62 сесії міської ради.

Як відбувався алгоритм приєднання

Так, Прилуцька сільська рада на позачерговій сесії 15 липня ухвалила рішення «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення з питань добровільного приєднання до території громади міста обласного значення Луцька» та «Про ініціювання пропозиції щодо добровільного приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька».

За результатами громадських обговорень в селах Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове, відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», 2 серпня 2019 року депутати сільської ради прийняли рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення Луцька».

21 серпня 2019 року Луцька міська рада прийняла рішення «Про надання згоди на добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька».

5 вересня 2019 року Луцька міська рада прийняла рішення «Про схвалення проекту рішення про добровільне приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька». Відповідне рішення було прийнято Прилуцькою сільською радою.

19 вересня 2019 року розпорядженням голови Волинської обласної державної адміністрації «Про затвердження висновку Волинської обласної державної адміністрації щодо відповідності Конституції та законом України проектів рішень щодо добровільного приєднання територіальної громади» було затверджено передбачений Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» висновок.

Що передбачає сьогоднішнє рішення

Відтак, сьогодні міська рада прийняла рішення про добровільне приєднання Прилуцької сільську раду (села Прилуцьке, Дачне, Жабка, Сапогове) до територіальної громади міста Луцька.

Також рішенням передбачено затвердження план організаційних заходів щодо добровільного приєднання територіальної громади Прилуцької сільської ради до територіальної громади міста Луцька.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль, зауважив, що це остання дія Луцької міської ради щодо алгоритму.

«Ми ставимо свою крапку, можливо тижня 2-3 пройде до відповідного рішення Прилуцької ради, яка після свого рішнення перестане існувати. Ми маємо відповідальність перед жителями, які приєднаються до Луцька. Потрібно сформувати бюджет на 2020 рік, аби він був показовим і для інших громад», - зазначив Борис Смаль.

Ремонти та транспортне сполучення, або Що передбачає план організаційних заходів приєднання

Провести розрахунки обсягу доходів та видатків об`єднаної територіальної громади після приєднання.

Здійснити моніторинг закладів, які утримуються за рахунок бюджету органу місцевого самоврядування, що приєднується.

Здійснити моніторинг майна, активів та зобов’язань територіальної громади, що приєднується.

Проаналізувати стан, потреби та підготувати пропозиції щодо розміщення органів місцевого самоврядування та державних органів на території громади, що приєднується.

Підготувати пропозиції щодо перспективного плану формування мережі підприємств та установ для надання публічних послуг, зокрема у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства на території громади, що приєднується.

Проаналізувати обсяг повноважень органів місцевого самоврядування об’єднаної територіальної громади після приєднання та підготувати пропозиції щодо потреб у кадровому забезпеченні.

Визначити межі потенційних старостинських округів на території громади, що приєднується, для проведення виборів старост.

Розробити перспективний план розвитку громади, що приєднується, на 2020-2024 роки.

Серед пріоритетних завдань перспективного плану розвитку громади, що приєднується, на 2020-2024 роки виокремити наступні:

- капітальний ремонт дороги Богуна-Наливайка (с. Прилуцьке);

- середній поточний ремонт дороги С020305 (с. Прилуцьке – с. Сапогове);

- поточний ремонт вулиць Гагаріна, Шевченка, 1 Травня, Дружби (с. Дачне);

- поточний середній ремонт вул. Андрузького (с. Прилуцьке);

- поточний ремонт доріг вул. Лісна, Квітнева, Молодіжна, Залізнична (с. Прилуцьке);

- капітальний ремонт доріг вул. Козацька, Вишнева, Луцька, Березова (с Жабка);

- поточний середній ремонт вул. Садова (с. Прилуцьке);

- виготовлення проектно-кошторисної документації реконструкції школи в с. Прилуцьке (після збільшення земельної ділянки з 1,7 га до 2,6 га);

- облаштування спортивного майданчика на земельній ділянці в селі Прилуцьке);

- облаштування нового кладовища (с. Прилуцьке);

- придбання автобуса для школи (с. Прилуцьке);

- ремонт ФАПу в с. Дачне;

- завершення будівництва ДНЗ в с. Дачне.

Налагодити транспортне сполучення за наступними маршрутами:

- м. Луцьк – с. Прилуцьке – с. Сапогове (із заїздом в с. Прилуцьке);

- розробити новий маршрут м. Луцьк – с. Прилуцьке – с. Дачне – с. Жабка (без заїзду в с. Прилуцьке).

P.S.

Варто зазначити, що після закінчення процесу приєднання буде створено Луцьку міську територіальну громаду, яка включатиме територію Прилуцької сільської ради. Це надасть можливість залучити додаткові кошти з державного бюджету (субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, кошти Державного фонду регіонального розвитку тощо) та інших джерел, зменшить обсяг реверсної дотації, істотно розширить територію Луцької міської ради, що дозволить залучати інвесторів та реалізовувати нові інвестиційні проекти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка- ківерчанка Показати IP 25 Вересня 2019 12:58
а чому не пустити в Прилуцьк тролейбус. це буде найефективніше, тролейбус № 5 продовжіть маршрут
це цирк ? Показати IP 26 Вересня 2019 14:41
прощай паї прощай свобода

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus