USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Через ветування об'єднання з Луцьком головою Прилуцького в сільраді – розкол

16 Січня 2018 20:44
Прокуратура має розпочати досудове розслідування за фактом вчинення правопорушень головою Прилуцької сільської ради. Окрім того, через накладення вето головою Прилуцького Валентином Арчибасовим на рішення ради щодо об'єднання з Луцьком, а також у зв'язку з невиконанням рішень сесій у сільраді навіть стався розкол.

Нагадаємо, у зв’язку з неправомірними діями голови сільської ради Прилуцького Валентина Арчибасова депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду, аби ті дали правову оцінку ситуації. Йдеться, наприклад, про те, що голова Прилуцького не виконує рішення сесій і проводить пленарні засідання без достатньої кількості депутатів.

Як зазначила мешканка Прилуцького Юлія Шкарлатюк, розкол у сільській раді наростав уже давно.

«Після виборів було обрано багато молодих та ініціативних депутатів, які хотіли працювати на благо громади, але будь-які пропозиції, зауваження від окремих депутатів, зокрема із групи «Воля громади», голова Прилуцької сільської ради Валентин Арчибасов сприймав у штики. Проте остаточний розкол стався через ветування ним об’єднання з Луцьком. Були громадські обговорення, громада дала дозвіл, депутати проголосували «за», а голова ветував це рішення», – пригадала Юлія Шкарлатюк та додала, що зараз жодної співпраці в раді немає.
Депутат Прилуцької сільської ради Валентин Матящук поділився, що неправомірні дії за головою простежуються вже давно, однак, за його словами, останньою краплею, стала відповідь Валентина Арчибасова на пряме запитання від депутата Петра Сущука, який поцікавився в голови, чи він усвідомлює те, що коїть.

«На це голова сказав, що так, і навіть заявив, що готовий понести відповідальність за свої вчинки, у тому числі й перед прокуратурою», – розказав Валентин Матящук.
Опісля цього депутати з групи «Воля громади», яка діє при Прилуцькій сільській раді, ініціювали подання заяв, де описали порушення, здійснені головою Прилуцької сільської ради.
Невдовзі має розпочатися досудове розслідування в цій справі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Опа Показати IP 16 Січня 2018 22:14
Ану юристи дайте оцінку заяві?
читач Показати IP 16 Січня 2018 22:18
Не зрозуміло про що звернення)). Навіть смішно. Необхідна кількість для прийняття рішення 8 депутатів, проголосувало 8, згідно рішення КСУ сільський голова має право голосу, він і проголосував. Так в чому порушення. Згідно рішення знову ж Конституційногор Суду голова має право Вето на рішення в яких вбачає ознаки порушення законодавства. Згідно рішення Конституційного суду не можна об,єднувати місто з селом. Так знову в чому ж порушення? Про невиконання рішень сесії в зверненні взагалі не наведено жодного доказу, тільки одні слова.
теж читач до читач Показати IP 18 Січня 2018 01:32
це просто маріонетки під впливом. Всі в селі добре знають звідки вітер дує.
Сергій Показати IP 17 Січня 2018 02:26
Оті Гмитронь,Сущук,Антонюк і далі ше четверо очевидно спеціально не ходили на роботу бо знали, що голова змушений буде приймати рішення з половиною ради... і хто ті гмитроні -сущуки після цього? серуни, що паскудити хотіли і шантажувати. непристойні люди, якщо по-простому. І ще й тупії, бо як вірно зазначив коментатор "читач", голова теж рахується! Саме для того, щоб у випадку паритету голосів коли 7 за шось а 7 проти чогось, то саме голова вирішує долю рішення. шо там прокурорам робити? вони навіть не візьмуть це в діло)!!!
Жителі Показати IP 17 Січня 2018 10:24
А ті так звані депутати чому на роботу не ходять - це їх обов'язок! Чи вони для галочки чи статусу депутата йшли?! Роботи з громадою не проводять...
до читача Показати IP 17 Січня 2018 12:16
Все вірно, тільки голова в прицнипі загрався. треба було поставити питання про складання повноважень тими депутатми які постійно ігнорують сесії. А то на сесії вони не ходять а поза очі герої. Ідіть туда куда вас громада делегувала, голосуйте "проти", доводьте іншим як треба голосувати а не цирк робити поза сесійною залою.
Сергій! Показати IP 17 Січня 2018 12:21
Ось зи цими депутатами що нема в списку відвідувань потрібно розбиратися. А Голову нехай не чіпають.
Я Показати IP 17 Січня 2018 12:52
А ДЕ ПОДІЛАСЯ ПОПОВИЧ, ЩОСЬ НЕ КОМЕНТУЄ. АЖ СКУЧНО.....
Прилуцьке! Показати IP 17 Січня 2018 16:23
Що за Г...о мінусів наставило.
З Прилуцька Показати IP 17 Січня 2018 18:13
Що хотіли довести заявники якщо те що рішення прийнято з порушенням процедури то це вирішується в суді, якщо дії голови завдали шкоди громаді - тоді це безперспективно...
Сергій Показати IP 18 Січня 2018 01:14
Депутатів було 7 - все вірно, але ч.5 ст.12 Вказано, що на сільського голову поширюються повноваження та гарантії депутатів рад, передбачені законом про статус депутатів рад, якщо інше не встановлено законом, значить 8 - ВСЕ ПО ЗАКОНУ. Депутатам з тої групи пора вже вгомонитися. і почати працюватина благо громади, прочитати всі норматино-правові документи що регламентують їх діяльність і діяти в межах них та ст. 19 КУ. Або ж найкращий варіант - САМОРОЗПУСТИТИСЯ. і нехай оберуть тих кому буде час ходити на сесії.
Село Показати IP 18 Січня 2018 23:28
Хтось їх підбурює і розколює, мабуть Ігор Петрушка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus