USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

У рейтингу покинутих місць світу лідирує Україна

20 Червня 2014 08:16
Українська Прип’ять, покинута база підводних човнів у Балаклаві та занедбаний тунель метро в Києві - місця, що приваблюють туристів з усього світу своєю унікальністю та історією. У ТОП-11 покинутих місць світу Україна лідирує по кількості.

Список найдивовижніших закинутих місць опублікував інтернет-ресурс ВСВІТІ.

1. Охолоджуюча башта в Бельгії



Колись вежа використовувалася для охолодження хімічних відходів перед передачею їх в атмосферу. У 2006 році башту вивели з експлуатації. Зате тепер вона стала улюбленим місцем фотографів і туристів.





2. Колманскоп, Намібія



Невелике занедбане поселення в Намібії, що процвітало на початку 1900 років. Тоді німецькі поселенці почали тут видобуток алмазів. Приплив коштів закінчився після Першої світової, коли алмазне поле почало вичерпуватися. Вже в 1950 роках місто повністю покинули люди, і тепер сюди з’їжджаються тільки фотографи і туристи.



3. Плаваючий ліс у Сіднеї



Колись корабель «SS Ayrfield» був звичайним паровим теплоходом для перевезення вугілля. Судно побудували у 1911 році у Великобританії, і вже у 1912 воно вирушило в своє перше плавання до австралійських берегів. Під час Другої світової війни уряд Австралії використовував теплохід «SS Ayrfield» для транспортування припасів для американських військових, які знаходилися в Тихоокеанському регіоні.

У 1972 році «SS Ayrfield» списали та відправили на спокій в затоку Homebush Bay, де він до цих пір і знаходиться. Зараз теплохід довжиною 80 метрів повністю покритий деревами - це цілий плавучий ліс.



4. Морські форти Маунселла, Англія



Під час Другої світової війни, Королівський флот Британії побудував незвичайні морські укріплення - форти у гирлі річок Темзи і Мерсі. Основними завданнями цих споруд був захист від морських атак, нальотів німецької авіації, а також виявлення морських мін. Згодом вони втратили своє значення, їх частково демонтували.



5. Останній будинок на Голландському острові, США

Цей будинок колись був частиною досить успішної острівної колонії в Чесапікській затоці в США. Однак через швидку ерозію ґрунту на острові залишалося все менше і менше місця. Будинок на фото був останнім на острові, але і він впав у 2010 році.



6. Прип’ять, Україна



У Прип’яті жило багато робітників Чорнобильської атомної станції, робота якої закінчилася великою катастрофою в 1986 році. Після аварії, людей з цього міста евакуювали. Прип’ять залишається радіоактивним містом-примарою, який можна відвідувати тільки зі спеціалізованими супроводжуючими.



7. Парк атракціонів Nara Dreamland, Японія



Парк відкрився в 1961 році. Але до 2006 року його закрили. Зараз це популярне місце серед міських «першовідкривачів», хоча охоронці періодично патрулюють територію і накладають штрафи на порушників, що проникнули на закриту територію.



8. Центральний вокзал Мічіган в Детройті, США



Вокзал побудували в 1913 році, щоб створити новий транспортний вузол. Однак кілька будівельних помилок призвели до того, що вокзал довелося закрити в 1988 році. Доля вокзалу до цих пір не вирішена, але на його території знімали декілька кінострічок.


9. Затонула яхта, Антарктида



Моторошний корабель-привид «Mar Sem Fim» – бразильська яхта, що затонула поруч з Ардла Коув в Антарктиді. На яхті знімальна група з Бразилії вирішила зняти документальний фільм, проте через сильні вітри і шторми цього зробити не вдалося. Вода, що потрапила на корабель, замерзла, пробила корпус і потопила яхту.



10. Покинута база підводних човнів у Балаклаві, Україна



Хоча ця база не до кінця закинута, вона все одно вражає. До її закриття в 1993 році вона була однією з найбільш секретних баз на території СРСР. Сьогодні це Державний морський музей.


11. Покинутий тунель метро в Києві, Україна



Закинуте метро під Києвом. Багато тунелів частково затоплені, а зі стель звисають сталактити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АСЯ Показати IP 20 Червня 2014 11:40
АВТОРУ ДЯКУЮ,ДУЖЕ ФАЙНИЙ МАТЕРІАЛ.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus