USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Показали найкреативніші офіси світу

17 Червня 2014 08:00
Офіси, які не схожі на робоче місце, – прерогатива великих та успішних компаній. Коли людина почуває себе комфортно – працюється легше та ефективніше.

Саме тому однією з умов успіху компанії є креативний підхід до оформлення офісів. Інформацію про найкреативніші офіси світу подає Rate1, посилаючись на рейтинг Інтернет видання WebUrbanist.

1. Etsy.com – головний міжнародний інтернет-ярмарок товарів, виготовлених вручну.
Інтернет-майданчик, де незалежні художники, ремісники, фотографи, дизайнери виставляють та продають свої роботи. В інтер'єрі офісу Etsy дизайнери Hangar design Group постаралися відобразити неординарну, багатобарвну, рукотворну природу інтернет-проекту.

Приміщення, де працюють організатори проекту, нагадує творчу лабораторію, в якій немає місця суворій регламентації, системності та впорядкованості - картаті фіранки на вікнах, ніби випадково розставлені робочі столи, «бабусині» в'язані гачком килимки на стінах. Всі декоративні елементи розвішені, розставлені, розкидані по офісу, придбали або в лахмітників, або у художників, які працюють через Etsy. Напевно, найбільш виразними та оригінальними складовими інтер'єру стали індивідуальні телефонні кімнати. Одна з них оформлена великими плюшевими іграшками роботи Zooguu, друга зроблена у вигляді класичної англійської червоної телефонної будки. Офіс Etsy постійно змінюється - нові працівники отримують по $100 для прикрашення свого робочого простору.



2. Selgas Cano - мадридське архітектурне бюро.

Де черпати натхнення архітектору, як не на природі, наповненою різноманіттям запахів, кольорів, форм, настроїв. Саме так, певно, подумали керівники архітектурного бюро і розмістили свій офіс в лісі. Іспанські архітектори вирішили, що для гармонійного існування будівлі в природному ландшафті підійде будівельна конструкція довгастої обтічної форми, наполовину заглиблена в землю. Поздовжня половина цієї «труби» виконана з прозорого пластика, що забезпечує офісне приміщення природним освітленням і прекрасним оглядом навколишньої рослинної пишноти. Для оформлення інтер'єру були обрані натуральні відтінки жовтого і зеленого, які поєднуються з природною гамою кольорів за вікном.



3. Pixar - територія гарного настрою.
Компанія Pixar визнана комерційно найуспішнішою анімаційною студією за весь час існування кінематографу. Головний офіс Pixar знаходиться в містечку Емерівілл, Каліфорнія, США.

Якби ви працювали на студії Pixar, то кожного дня вас зустрічали б персонажі улюблених мультфільмів, які, здається, прогулюються по офісу, як і інші співробітники - герої мультфільмів "Тачки", "Суперсімейка" "Корпорація монстрів", "Вперед і вгору" , "ВАЛЛ-І", "В пошуках Немо" та інші. А на вулиці, перед головним входом, вас зустрічав би персонаж першого мультфільму студії Pixar і її символ - Люксо молодший. Велика площа офісу дозволила скористатися перевагами відкритого планування і зонувати простір, визначивши місця для роботи, відпочинку та переговорів. Особистий кабінет працівників тут має вигляд невеликого будиночка. Pixar намагається створити морально і фізично комфортні умови для роботи персоналу. Перш за все, це передбачає певну свободу і надання максимальної кількості вигод - безкоштовні ресторани, зони розваг, спортзали, зони відпочинку тощо.



4. Офіс в Гуанчжоу рекламної агенції Ogilvy & Mather.
Кожен поверх будівлі має свій неповторний зовнішній вигляд. Так, наприклад, особливістю однієї з кімнат є карусель, яка передає атмосферу романтичного Парижу. А якщо піднятися поверхом вище, то відкриється кімната, виконана в урбаністичному стилі. Сполучна ланка між поверхами - це широкі сходи, в прольотах яких можна відпочити на різнокольорових подушках. Такий нестандартний підхід до організації робочого простору має підвищити продуктивність праці і підштовхнути працівників до яскравих рішень.


5. Завод Volkswagen.

Завод, де збирають автомобілі представницького класу Volkswagen Phaeton, знаходиться в декількох кілометрах від історичного центру Дрездена.
Сам завод називається Gläserne Manufaktur, що в перекладі означає "прозора фабрика". І називається вона так зовсім не випадково. Всі зовнішні і практично всі внутрішні стіни зроблені зі скла. Будівля розташована в міському парку. Ніякого шкідливого виробництва тут немає. На фабриці відбувається лише кінцева збірка автомобілів і всі комплектуючі поставляються з інших заводів Volkswagen. На "Скляному заводі" виробництво автомобіля перетворюється на захопливе видовище.



6. Рекламне агентство TBWA Hakuhodo.
Агенство з реклами вирішило продемонструвати своїм клієнтам нестандартне мислення за рахунок облаштування свого офісу в Токіо.
Для реалізації ідеї запросили архітекторів компанії Klein Dytham Architecture, яким вдалося створити найбільш комфортний та екологічний офіс в світі, де продумана природна вентиляція офісу. Офіс Hakuhodo розташовується в одному з розважальних центрів Токіо. Тут передбачені місця як для відпочинку, так і для креативної роботи, тут є поле для гольфу і доріжки для боулінгу. Вся робоча зона покрита газоном, що підвищує працездатність і творчість, стресостійкість працівників і зводить до мінімуму ризик серцево-судинних захворювань.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus