USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Приватний сектор Луцька і прилеглі села хочуть каналізувати. Петиція

11 Грудня 2020 09:44
У Луцькій територіальній громаді пропонують прийняти програму з метою каналізування приватного сектору міста та навколишніх сіл.

Відповідну петицію зареєструвала Наталія Грушка. Підписати її можна за посиланням.

Вона звернула увагу, що однією з найгостріших проблем приватного сектору є відсутність комунікацій.

«Це і дорога, і підведені електричні (освітлення) та газотранспортні мережі та, звісно, водопровідна та каналізаційна мережі. І якщо газ і світло мають практично усі, то з водою і каналізацією проблеми значно більші, – вказала жінка. – Ще до утворення Луцької громади в теперішніх межах чиновники міськради повідомляли про відсутність централізованої каналізації у близько 80% мешканців приватного сектору. Зараз із доєднанням до Луцька навколишніх сіл, впевнена, що ця проблема має кричущий характер».

Наталія Груша акцентувала, що відсутність централізованого водопостачання та каналізації є не лише питанням комфорту, а й екології, адже «нечистоти, які потрапляють у вигрібні ями, просочуються в ґрунт». До того ж «є місця, де зливи під’єднані до дощових мереж».

«На мою думку, сьогоднішнє гостре питання каналізування приватного сектору потрібно вирішувати комплексно. Йдеться про мікрорайони Дубнівська, Кічкарівка, Вишків, Гуща, Львівська, Вересневе, Ковельська, а також про прилеглі сільські території, які увійшли до Луцької ОТГ», – зауважила авторка петиції.

Та додала, що, наприклад, мікрорайон Вишків знаходиться всього за три кілометри від очисних споруд в селі Липляни та за п’ять кілометрів від центру Луцька.

«Проте велика частина мешканців мікрорайону і досі не можуть користуватися такими досягненнями цивілізації, як централізована каналізація. Доводиться обмежувати себе у споживанні води: посуд мити швидко, душ приймати похапцем, а про повну ванну взагалі можна забути. Адже вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує від 1000 гривень», – наголосила жінка.

Вона зауважила, що будівництво каналізації – надважливе питання для подальшого розвитку міста, та запропонувала розробити і затвердити програму розвитку, реконструкції та ремонту водопровідно-каналізаційного господарства Луцької територіальної громади на 2021-2026 роки.

Відзначимо, аби Луцька міська рада розглянула петицію, за 15 діб вона має зібрати 300 підписів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ее Показати IP 11 Грудня 2020 09:52
А 30 тис не всіх є щоб ту каналізацію притягнути, то нікому не треба та каналізація
Куні до Ее Показати IP 11 Грудня 2020 11:40
А де про 30 тисяч?
Старий Лучеськ Показати IP 11 Грудня 2020 10:38
Старі очисні в Липлянах "загнуться"
Анонім Показати IP 11 Грудня 2020 12:57
Стидоба, Балка, Київський майдан, Клима Савура - не каналізовані, все тече у нещасну Сапалаївку.
Гога Показати IP 11 Грудня 2020 14:12
Давайте робіть .!!!!.... і місто почне ще краще смердіти ... Не тільки в літку а круглий рік !!!!! Голосуємо ???
Олександр Показати IP 11 Грудня 2020 14:54
Є ПРОПОЗИЦІЯ КАНАЛІЗУВАТИ ГРУШКУ ЗА 5000 ГРИВЕНЬ.
Читач Показати IP 11 Грудня 2020 17:50
А Володимирська?
[email protected] Показати IP 17 Серпня 2022 05:16
Слідкуйте за станом каналізації у своєму будинку Майстри з Сантехнік 24 https://ol.kiev.ua/prochistka-kanalizatsii/ видаляють засмічення каналізаційних труб у Київі цілодобово

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus