USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Привид і подорож у Середньовіччя: відкривають відреставровані підземелля в Луцьку

12 Липня 2023 14:15
Відреставровані вежу князів Чорторийських і підземелля колегіуму єзуїтів нарешті відкриють для відвідувачів. Усі охочі можуть дізнатися таємниці пам’яток, побувавши в новому музейному просторі «Окольний замок».

Вежу з підземеллями офіційно відкриють 14 липня.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини директор КП «Центр розвитку туризму» Дмитро Зінько, на відкриття відреставрованої пам’ятки в Старому місті запрошують усіх лучан і гостей обласного центру.

«Відкриватимемо відреставровані підземелля та єдину збережену вежу Окольного замку. Там облаштовано музейний простір «Окольний замок». Відвідувачі зможуть побачити підземні кімнати й галереї віком понад 500 років. На них чекатимуть привид, древній монах, віртуальна подорож у Середньовіччя та багато-багато інших цікавинок», – анонсував Дмитро Зінько.

З цієї нагоди оглядові екскурсії будуть безкоштовними. Для вашого комфорту та уникнення черг, створили реєстраційну форму попереднього запису:

https://forms.gle/9kH9JduLiAMXFnpR9
З 15 липня музейний простір працюватиме щодня з 10.00 до 19.00

Детальну інформацію про діяльність простору можна отримати за телефоном +38 06772694342.

Читати ще: Привид луцьких підземель. Чим дивуватиме нова туристична локація

Нагадаємо, ремонтно-реставраційні роботи у Старому місті стали можливими в рамках проєкту «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014-2020.

У межах проєкту відновили пам’ятки архітектури національного значення: вежу Чорторийських, оборонну стіну, частини підземель колегіуму єзуїтів тощо. Завдяки грантовим коштам, отриманим у рамках проєкту (це 1,034 мільйона євро), та співфінансуванню з місцевого бюджету (114 тисяч євро) вдалося здійснити благоустрій двориків коледжу (колишнього монастиря єзуїтів), відреставровано частину фасадів будівлі, башту князів Чорторийських з оборонним муром, підземелля та облаштовано експозиції.

Загалом вдалося реставрувати майже 700 квадратних метрів підземель, адже під час археологічних досліджень у вежі Чорторийських виявили раніше невідомі підземелля. Згодом задумали з’єднати наявні підземелля колегіуму з нововідкритими у вежі Чорторийських.

Відреставровані підземелля башти князів Чорторийських і монастиря єзуїтів планували відкрити для відвідувачів ще восени 2022 року, але завадила повномасштабна війна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 28 Червня 2023 08:25
Чому костел руйнується? Підземелля дорожче за діючий християнський храм?
санітар до Лучанка Показати IP 12 Липня 2023 15:06
Чому вода мокра, а сніг білий? Рівноцінне запитання. Руйнується від часу. Собору 300 років. Свято-Троїцький собор перебуває в стадії ремонту вже понад 10 років. І це за пожертви прихожан. Таким же чином нехай римокатолики відремонтують свій собор. Тим паче, що його парафіяни заможні і гонорові.
Олег. Показати IP 12 Липня 2023 16:58
Не роздмухуйте те, що і без вас є кому роздмухувати. Чи ви в темі??
санітар до Олег. Показати IP 12 Липня 2023 18:40
Я в тій темі, що Україна - світська держава, тому всякі реконструкції і ремонти культових споруд тільки за кошти благодійників. Тому ви не надувайте презерватив про якесь роздмухування на рівному місці. Невдячна це робота.
12 Показати IP 12 Липня 2023 22:07
Чого не на вихідних відкриття???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus