USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Підземелля вежі Чорторийських і монастиря єзуїтів відкриють навесні

22 Лютого 2023 18:10
Підземелля башти князів Чорторийських та монастиря єзуїтів у Луцьку відкриють для туристів навесні цього року.

Про це 22 лютого час сесії інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Він нагадав, що підземелля в Старому місті мали відкрити у травні 2022 року, однак цим планам завадила повномасштабна війна – через воєнний стан відкриття пам’ятки відтермінували.

Як ми писали, підземелля башти князів Чорторийських у Луцьку – це найбільше археологічне відкриття часів незалежності. На підземелля натрапили випадково під час археологічної розвідки. Площа нововідкритих підземель становить понад 200 квадратних метрів, протяжність – майже 30 метрів.

Читати ще: Привид луцьких підземель. Чим дивуватиме нова туристична локація

Нагадаємо, у травні 2020 року в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» під час археологічної розвідки виявили раніше невідомі історикам таємні кімнати. Вони розташовані під цокольним поверхом вежі князів Чорторийських. Описи цих кімнат в історичній літературі відсутні. Знайдені археологами підземелля розташовані в башті князів Чорторийських та Колегіуму єзуїтів.

У жовтні 2020 року археологи досліджували 7 кімнат, а в листопаді знайшли унікального трикутного кахля.

Читати ще: У Луцьку – найбільші історичні підземелля в Україні. Що побачать туристи?

У серпні 2021 року в Луцьку завершилися археологічні та будівельні роботи в нововідкритих підземеллях вежі Чарторийських та підземеллі Колегіуму єзуїтів, які об’єднали в єдиний комплекс. Їх планували відкрити у травні 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
холопи Показати IP 22 Лютого 2023 19:21
поліщуки подякуємо полякам що тут щось набудували

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus