USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пункти пропуску на кордоні, як «діти у семи няньок»

2 Жовтня 2009 14:48
Для розбудови інфраструктури на українському кордоні, зокрема пунктів пропуску, щороку потрібно викладати до 600 мільйонів гривень за цінами 2007 року. Про це повідомив сьогодні голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин під час робочої поїздки на Волинь – інформує 2 жовтня репортер «Волинських Новин».
Головний прикордонник зробив обліт усіх пунктів пропуску, що знаходяться у підпорядкуванні Луцького прикордонного загону. «У цілому, крім Ягодина, інфраструктура пунктів пропуску не задовольняє той потік пасажирів і транспорту, який є», - сказав після огляду пунктів пропуску на українсько-білоруському кордоні Микола Литвин. Зокрема, покращення потребують стан будівель, а також інженерно-технічне забезпечення.
Проте відповідальність за це несе не лише прикордонна служба. За словами головного прикордонника України, існує Державна програма реконструкції і розвитку державного кордону до 2015 року. Відповідно до неї за автомобільні пункти пропуску у нас відповідає Державна митна служба, за залізничні, морські й авіаційні – Міністерство транспорту та зв’язку. Пунктами пропуску місцевого значення мають опікуватися обласні державні адміністрації.
Так-от, при формуванні бюджетів цими відомствами повинні передбачатися кошти і на облаштування пунктів пропуску, - наголосив голова Держприкордонслужби.
Довідково:
Луцький прикордонний загін Північного регіонального управління охороняє державний кордон з Республікою Білорусь та Польщею в межах Рівненської і Волинської областей. Загін контролює 7 прикордонних районів: Рокитнівський, Дубровицький, Зарічненський, Любешівський, Ратнівський, Шацький, Любомльський. Загальна протяжність ділянки, що охороняється, – 545,5, км, зокрема з Білоруссю – 431 км, з Польщею – 114,5 км. 
Прикордонний контроль здійснюється у 15-ти пунктах пропуску та одному пункті контролю. За видами сполучення пункти пропуску поділяються на автомобільні (їх є 12) і залізничні (4); за категоріями поїздок – на міжнародні (9), міждержавні (3) та місцеві (4). 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus