USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Путін наказав Шойгу скасувати штурм «Азовсталі» в Маріуполі

21 Квітня 2022 11:54
У четвер, 21 квітня, президент рф володимир путін зустрівся з главою міноборони рф сергієм шойгу.

На відео із зустрічі, поширених російськими ЗМІ, шойгу назвав Маріуполь столицею націоналістичного «Азова», передає УНІАН.

Він збрехав, заявивши, що місто «звільнене», але на території заводу «Азовсталь» залишаються українські військові. Шойгу запевнив президента, що на території заводу «надійно заблоковані» близько двох тисяч «українських бойовиків та іноземних найманців». На їх знищення російським окупантам нібито потрібно було б три-чотири дні.

Вислухавши шойгу, путін оголосив про рішення скасувати штурм заводу.

«Пропонований штурм промзони «Азовсталі» вважаю недоцільним. Наказую скасувати. Це той випадок, коли ми маємо думати... Тобто ми завжди маємо думати, але в цьому випадку тим більше... Про збереження життів наших солдатів і офіцерів. Не потрібно лізти в катакомби і повзати там, під землею, по цих промислових об'єктах. Заблокуйте цю промислову зону так, щоб муха не пролетіла», – сказав він.

19 квітня радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що окупанти б'ють бомбами по «Азовсталі», стріляють з артилерії і танків по житловому сектору Лівобережного району.

Пізніше бізнесмен і нардеп Сергій Тарута повідомив, що окупанти скинули потужну бомбу на лікарню в районі заводу, під завалами перебували близько 300 осіб, у тому числі діти. Радник мера міста Петро Андрющенко заявив, що район «Азовсталі» справді під щільним бомбардуванням, проте люди там не ховаються.

За словами заступника командира полку «Азов» Святослава (Калини) Паламаря, завод «Азовсталь» розбомблений і знищений практично повністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 21 Квітня 2022 14:22
Я вже разів десять зустрічав заяви що Маріуполь захопили. Захопили ще один раз,і так буде до поки наші не звільнять Маріуполь від російсько фашистських загарбників. СЛАВА УКРАЇНІ !!! СМЕРТЬ ВОРОГАМ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus