USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Путін заявив, що «вагнерівців» у Білорусь заманили українські спецслужби

27 Серпня 2020 14:30
Президент Росії Володимир Путін заявив, що поява найманців «ПВК Вагнера» у Білорусі була спільною спецоперацією українських та американських спецслужб.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу «Россия 24», передає Бабель.

За його словами, найманців використали «втемну», запропонувавши їм роботу в третій країні. Путін також розповів, що російські прикордонники не хотіли їх випускати, але вони виїхали до Білорусі за підробними документами.

«Операція це українських спецслужб спільно з американськими. Зараз це достовірно відомо», — вважає він.

18 серпня деякі журналісти писали про зрив спецоперації Служби безпеки та військової розвідки із затримання російських найманців з «ПВК Вагнера», яких зрештою затримали в Білорусі та видали Росії. Українські спецслужби начебто готували масштабну операцію з їх затримання, для чого виманили бойовиків у Білорусь. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.

У зриві операції, за інформацією журналістів, був винний голова Офісу президента Андрій Єрмак. Інформацію про причетність України згодом спростували. Також цю інформацію спростували в Офісі президента та Служба зовнішньої розвідки.

29 липня білоруські правоохоронні органи затримали 32 осіб, серед яких були представники приватної військової компанії «Вагнер».

МЗС України отримало список затриманих у Білорусі бойовиків і передало цей документ компетентним органам для перевірки на предмет вчинення цими особами злочинів в Україні та участі у воєнних діях.

Згодом стало відомо, що частина затриманих бойовиків воювали на Донбасі на стороні «ДНР» та «ЛНР» і внесені в базу Миротворця. Офіс генпрокурора України оголосив підозри 28 «вагнерівцям», Україна просила їх видати. Дев’ять з них українці, решта — росіяни.

Проте влада Білорусі 32 затриманих бойовиків приватної військової компанії Вагнера передала Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ОГО!!! Показати IP 27 Серпня 2020 15:15
Ну все посинiв!!! Вже йому не дового залишилось!! АХАХАХА!!!!!!!!!!!
Луч Показати IP 27 Серпня 2020 15:29
Перечитав новину, а по факту її нема))
Лучанин Показати IP 27 Серпня 2020 15:33
Це не Путін заявив - це наше СБУ розказало про свою спецоперацію, яку було провалено. https://www.volynnews.com/news/all/zrada-v-verkhakh-zelenskyy-zvilnyv-nachalnyka-rozvidky-iakyy-vymahav/
777 Показати IP 27 Серпня 2020 16:02
ВВП может говорить теперь.что угодно.он своих людей забрал.спокойно.без шума и пыли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus