USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

П’ять десятків лучан набули прав поляків

25 Жовтня 2008 17:30
Близько п’ятдесяти лучан отримали право безкоштовної візи до Республіки Польща. Цей привілей дає карта поляка, яку 24 жовтня у Луцькій дитячій школі мистецтв №2 вручив консул із питань карти поляка Фарал Плєцінський, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Карту поляка видавали тим лучанам, які мають належність до польського народу. На запитання присутніх, що ж вона дає, пан Плєцінський назвав основні пункти переваг для особи, яка володіє нею. По-перше – це безоплатна віза. Також цей документ дає право вільного пошуку праці у Польщі, безкоштовного навчання із додатковою стипендією, знижки на проїзд у межах республіки.
 
Однак консул із питань карти поляка зазначив, що особи, які отримали карту, не набувають польського громадянства. Також наголосив, що не варто, будучи власником цього документу, зловживати своїми правами.
 
Після вручення карт поляка відбувся концерт, присвячений польському поету Герберту Збігнєву, який мав українське походження, оскільки народився 1924 року в Львові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus