USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пияцтву на Волині «пригрозили» хрестовим походом

5 Квітня 2014 19:00
У Ковельській районній раді за участю органів місцевої влади, міліції, прокуратури, церкви та громадськості відбувся «круглий стіл» на тему боротьби з пияцтвом, незаконним збутом спиртного та фальсифікату. Насамперед, керуючий справами Андрій Броїло представив присутнім нового голову райради Ігоря Верчука.

«Всі офіційні заходи, які були проведені протягом тривалого періоду часу, позитивних результатів не дали. Влада повинна визнати, що з проблемою алкоголізму, пияцтва, незаконного обігу спиртогорілчаних виробів, нам справитися не вдалося. Влада, фіскальні органи, міліція працювали достатньо, згідно їх доповідей і звітів, але результат на сьогодні надзвичайно не задовільний. Ситуація жахлива. Вона десь межує із загрозою національній безпеці. Найбільше у мене сподівання на релігійні громади, представників духовенства, бо довіра до церкви, як показують соціологічні дослідження, є найбільшою. Вони мали би очолити хрестовий похід проти цього соціального зла», – сказав Ігор Верчук.


У дискусії взяли участь головний спеціаліст з питань взаємодії з правоохоронними органами Ковельської райдержадміністрації Сергій Мацюк, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі РДА Лариса Білінська, які піддали критиці міліцію за пасивність у роботі з виявлення фальсифікату та незаконної реалізації спирту та самогону, небажання брати участь у спільних рейдах, відсутність реакції на офіційні звернення влади.

«Підприємці, які торгують спиртним, обізнані із законодавством. Один з них працював колись у податковій міліції. Вони навчені, на поріг не пустять. А без дільничного я до них на зайду. Сільського голову побили. Це повна бездіяльність правоохоронних органів», – мовила Лариса Білінська.

Заступник начальника Ковельського міського відділу УМВС України у Волинській області Олександр Домнюк та його підлеглий – начальник сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Ігор Приймак розповіли про недосконале законодавство, свої скромні здобутки і зауважили, що більшість порушених питань стосується податкової міліції. Але на «круглому столі» нікого з податкової не було. Старший прокурор Ковельської міжрайонної прокуратури Оксана Бородчук бідкалася, що в її установі «прокурорів мало», але вони «координують роботу» і «стимулюють органи влади».

«Знаєте, що мені наш дільничний відповів: «Я знаю, хто на селі продає «травку» і горілку. Але я пошлю його у місто, він заплатить взятку». Кажу те, що чула. Це всі знають. Чоловік заплатив гроші і все те закрилося», – обурюється вакханалією координатор громадського об’єднання «Майдан гідності» Людмила Строкова.

«Чим більше ми боримося з пияцтвом, алкоголізмом, тим більше воно нищить наш народ. Це – парадокс, але давайте скажемо правду. І питання не вирішується дільничним інспектором», – каже благочинний Ковельського міського благочиння УПЦ Московського патріархату, протоієрей Володимир Ровінський, наголосивши, що священики готові підняти народ на боротьбу з цим лихом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 5 Квітня 2014 19:17
Пьянству бой и пьянству герл.
петрович Показати IP 5 Квітня 2014 19:41
ще дихати забороніть
лпдмуа а простише и Показати IP 5 Квітня 2014 19:50
а як із мясоковбасними виробами-? рибою- хлібом-молоком пора заборонити -чи ще не начасі?
добродій Показати IP 5 Квітня 2014 22:51
".....священики готові підняти народ на боротьбу з цим лихом"---- хай поборють своїх "хазяїв" - москалів фсб- гундяєвську банду.....
Anonymous Показати IP 6 Квітня 2014 17:03
ни*уя се уже мля эти долбаные побирушники влазят не в свою парафию ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus