USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Письменники Волинська та Кащеєв створили український «еквівалент» Гарі Поттера

23 Вересня 2009 08:35
В українській літературі з’явилася своя дівчинка-чаклунка на ім’я Ірка-Хортиця, – повідомляють «Волинські Новини».
Українські письменники Ілона Волинська і Кирило Кащеєв випустили книгу «Фан-клуб чаклунства», головну героїню якої російські ЗМІ називають «російським еквівалентом» Гарі Поттера, – пише Кореспондент.
 
Це перша книга з серії творів, присвячених дівчинці-чаклунці Ірці-Хортиці. На відміну від книжок фентезі, які заполонили книжкові магазини, ця книга знайомить юних читачів із забутим чарівним світом слов’янської і староруської міфології, повідомили у видавництві «Ексмо».
«Ця книга стала довгоочікуваною новою хвилею, що йде на зміну гарріпоттероподібній літературі вітчизняного і західного розливу», – зазначила менеджер видавництва Марія Челіщева.
За сюжетом, 11-річна героїня книги має зустрітися з російськими народними казковими персонажами – бабою-ягою, русалками, покутником, мавками, домовими.
Ірка живе з бабусею у приватному будинку, біля міських багатоповерхівок, допомагає по господарству, ходить до звичайної школи і мріє про красиве життя. Про магію або чаклунство вона не думає. Але раптом у світі Інтернету і мобільних телефонів з нею починає відбуватися нез’ясовне і невідоме. Її чекає небезпечний, але цікавий шлях. Вона зустріне друзів і ворогів – як серед найзвичайнісіньких людей, так і серед казкової нечисті.
Довідково:
Волинська – автор низки наукових робіт зі староукраїнської, старослов’янської літератури і культурології. Кащеєв – кандидат історичних наук, журналіст. Українські письменники Ілона Волинська і Кирило Кащеєв працюють разом уже 10 років.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 11:55
Наши в который раз родили свой [вирізано - цензура]-ответ, надеясь парой тысяч экземпляров побить Гарика Поттера :))) Ой, не смешите мои тапки... "йде на зміну гарріпоттероподібній літературі вітчизняного і західного розливу"... Скромнее надо быть, бездари.
марічка Показати IP 26 Квітня 2012 18:45
дуже цікава книжка!!!я читала дві частини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus