USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Питання про демонтаж скандальних гаражів у Луцьку зняли з розгляду сесії

29 Травня 2019 10:40
Луцькі депутати ухвалили рішення зняти з порядку денного 57-ї сесії питання про демонтаж гаражного кооперативу «Ветеран Грушевського 23б», що знаходиться фактично у центрі міста.

Ініціатором такої пропозиції виступив депутат Луцької міськради Ігор Поліщук.

На думку обранця громади, аби дійти згоди та компромісу між владою та лучанами, необхідно ще раз виїхати на місце події та більш ретельно вивчити спірне питання.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року в Луцькій міській раді зареєстрували проект рішення «Про відмову ГБК «Ветеран Грушевського 23б» в наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування заблокованих гаражів на проспекті Президента Грушевського, 23-б (орієнтовною площею 0,1126 га)».

Свого часу клопотання членів гаражно-будівельного кооперативу «Ветеран Грушевського 23б» про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою розглядав і виконавчий комітет міськради, згідно із рішенням якого від 6 грудня 2017 року № 762-1, вищезгадана земельна ділянка знаходиться на території багатоквартирної забудови, де не передбачено розташування гаражного кооперативу. Разом із тим, частину металевих конструкцій (гаражів) встановили без належним чином оформлених документів та на інженерних комунікаціях.

Саме тому в 2017 члени виконкому підтримали рішення про демонтаж гаражів та зобов’язали власників металевих конструкцій, встановлених без дозвільних документів, розміщених на земельній ділянці, яка планується до відведення, здійснити їх демонтаж.

Тоді ж обранці громади рекомендували власникам об’єктів нерухомого майна, які належать до пільгової категорії громадян та відповідно до чинного законодавства мають право на встановлення гаража на прибудинковій території, звернутися в Луцьку міську раду для оформлення права оренди на земельні ділянки для обслуговування індивідуальних гаражів.

До слова, спроба здійснити демонтаж незаконних конструкцій завершилась скандалом, оскільки члени гаражного кооперативу – категорично проти такого рішення міської ради.

Так, голова гаражно-будівельного кооперативу Володимир Стефановський «Ветеран Грушевського 23б» зазначив, що у 1970 році на території, де нині стоять гаражі, був котлован, де збиралася вода.

Також зауважимо, що під час засідання земельної комісії, що відбулося 24 травня 2019 року, луцькі обранці громади не задовольнили вимоги членів гаражного кооперативу «Ветеран Грушевського 23б».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 29 Травня 2019 11:47
Знесіть гаражи-сараї в дворі будинка Огієнко 20!!!!
Ярослав до я Показати IP 3 Липня 2020 22:33
Дурень, спочатку побудуй щось, а потім знось хоч кожного дня!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus