USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про розмитнення авто в «Дії»

24 Квітня 2024 17:37
Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт № 10380 про внесення змін до розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України та інших законів України щодо особливостей здійснення митного декларування легкових автомобілів засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Він уточнив, що законопроєкт підтримали 269 народних депутатів.

«№ 10380 парламент прийняв у першому читанні розмитнення в «Дії», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що законопроєкт розроблено з метою забезпечення зручності подачі електронної митної декларації для митного оформлення легкового автомобіля завдяки використанню засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг протягом періоду до набуття Україною статусу членства в ЄС.

Читати ще: Рада підтримала спрощення торгівлі вживаними авто. Що зміниться

Зокрема, положеннями проєкту Закону пропонується: передбачити можливість подання електронної митної декларації засобами Порталу Дія, запровадити електронну базу даних для коригування митної вартості транспортних засобів, яка міститиме інформацію про митну вартість нових легкових автомобілів з урахуванням марки, моделі, об’єму циліндрів двигуна, типу пального, а також запровадити механізм коригування митної вартості вживаних легкових автомобілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus