USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Рада прийняла закон про реструктуризацію проблемних кредитів бізнесу

14 Червня 2016 13:00
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №3555 «Про фінансову реструктуризацію», що був розроблений Міністерством фінансів спільно з Національним банком та НАБУ за участю експертів Світового банку та ЄБРР, - інформує Finbalance.com.ua.

Закон спрощує перегляд строків погашення заборгованості, перегляд розміру процентних ставок, списання частини боргу, отримати нове фінансування тощо.

"Законом передбачаються умови для надання податкових стимулів для підприємств-боржників, які вже визначені Податковим кодексом України, зокрема у вигляді звільнення від податкових зобов`язань по податку на прибуток підприємств, що виникають у зв`язку із прощенням кредиторами частини боргу, у вигляді списання органами ДФС частини податкового боргу, пропорційно до частини прощеної іншими кредиторами за затвердженим планом реструктуризації та ін.

Водночас, розроблений закон виключає можливість уникнення від сплати по кредитах. Механізм фінансової реструктуризації виключає участь у ньому нежиттєздатних підприємств. З метою уникнення зловживань або маніпулювання процесом фінансової реструктуризації, пов’язані особи підприємства-боржника будуть позбавлені можливості впливу на процес. Окрім того, процедура фінансової реструктуризації передбачає добровільну, а не обов’язкову участь підприємств. Вона відбуватиметься при погодженні всіх сторін й на умовах, які задовольнять усіх.

Закон «Про фінансову реструктуризацію» має обмежений час дії, який становить три роки з дати набрання ним чинності. Такий строк дозволить оцінити успішність проведення процедури фінансової реструктуризації в України та порівняти результати з досвідом інших країн. У разі отримання позитивних результатів строк дії закону може бути подовжений", - констатують у Мінфіні.

Нагадаємо, раніше парламентські експерти критикували вказаний законопроект.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus