USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада призначила нового голову Нацбанку

16 Липня 2020 11:20
Верховна Рада призначила на посаду голови Нацбанку голову правління «Укргазбанку» Кирила Шевченка.

Таке рішення прийняли під час засідання парламенту 16 липня. «За» проголосували 332 нардепи, пише Українська правда.

При обговоренні у сесійній залі нардеп Ярослав Железняк розкритикував процедуру внесення кандидатури голови НБУ: ввечері подання внесли, вранці наступного дня – голосування. Нардепи не мали змоги вислухати Шевченка та зрозуміти його план дій.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко в свою чергу повідомила, що її політсилі вдалося поспілкуватись із кандидатом і закликала голосувати «за».

Відомо, що Кирило Шевченко – багаторічний керівник «Укргазбанку». Його кандидатура обговорювалася в Офісі президента після того, як колишній керівник Нацбанку Яків Смолій подав у відставку.

1 липня глава НБУ Яків Смолій подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, пояснивши своє рішення тим, що тривалий час на НБУ здійснюється «систематичний політичний тиск». 3 липня Верховна Рада підтримала пропозицію президента звільнити Смолія. Виконувала обов’язки глави Нацбанку до призначення нового керівника перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Виборець Показати IP 16 Липня 2020 13:59
Кирило Євгенович Шевченко (нар. 25 жовтня 1972, м. Тула, СРСР) — український банкір, Голова Правління АБ «Укргазбанк» (94,94 % акцій належить державі). З 16 липня 2020 року — голова Національного банку України. ( ВІКІПЕДІЯ)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus