USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Рада схвалила закон про корінні народи: що він передбачає

1 Липня 2021 18:52
Верховна рада схвалила закон президента Володимира Зеленського про корінні народи. Згідно з документом, такими народами в Україні визнають кримських татар, караїмів і кримчаків.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Ради.

Документ підтримали 325 нардепів.

Закон дає визначення поняттю «корінний народ України». Це автохтонна етнічна спільність, що сформувалася на території України, яка є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи, самоусвідомлює себе корінним народом України, становить етнічну меншість у складі її населення і не має власного державного утворення за межами нашої країни.

«Корінними народами України, які сформувалися на території Кримського півострова, є кримські татари, караїми, кримчаки», – сказано в документі.

Закон забороняє заперечувати етнічну приналежність або етнічну самобутність корінних народів України.

Підкреслюється, що корінні народи мають право на самовизначення, на рівний правовий захист, на власну національну символіку і порядок її застосування з дотриманням законів України, а також право передавати майбутнім поколінням свою історію, мови, традиції, писемність і літературу.

Корінним народам надали право на створення власних навчальних закладів або співпрацю з іншими закладами для забезпечення вивчення своєї мови, історії, культури та навчання на мові корінного народу.

«Держава гарантує можливість вивчення мов корінних народів України», – сказано в законі.

Крім того, представникам корінних народів дали право представляти Україну на міжнародній арені у складі українських делегацій, а також у міжнародних переговорах, що стосуються прав корінних народів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Він Показати IP 1 Липня 2021 19:16
Корінні виявилися обрізані під корінь.
CoBa до Він Показати IP 1 Липня 2021 21:22
Згадайте про набіри, грабежі, про продаж невільникій в Каффі, про так званий ясир. Які вони вам браття? Чужинці і з вірою террористів.
українець Показати IP 1 Липня 2021 19:49
Зі статті виходить так,що це корінні народи Криму.А України вцілому?
Анонім Показати IP 1 Липня 2021 20:32
дискриминация как она есть. Надеюсь, проголосовавшие будут сидеть в тюрьме полным составом.
Анонім Показати IP 1 Липня 2021 20:40
Ну вот и все. Последний ресурс этого Народа отдан за бусы колонизаторам… Теперь нас ждёт постепенный выкуп земли банковскими структурами, которые со времён Ющенко (он отменил запрет на владение банками иностранными структурами) практически полностью перешли в собственность иностранцев. Учитывая, что украинцы все больше тратятся на ЖКХ и еду, свободных денег на инвестиции у Народа просто нет. По вот такой не хитрой схеме у нас отберут землю и будем мы платить за ее аренду новым панам. Памятай чужинець…
Я Показати IP 1 Липня 2021 21:14
прогнулись перед татарами.. і що далі? Чубаров грамоту дасть?
БУХой АЛкаш Показати IP 1 Липня 2021 21:24
А кто нить помнит сколько украинцев убилили и увезли в рабство татарва в течение столетий?
Прохор Показати IP 1 Липня 2021 21:28
Най ще один народ зареєструють - "падлюки". Це ті, що сморід в Луцьку влаштували, а самі за містом живуть. З роботи поїхали, коаники на скид відходів відкрили - за ніч просмерділось...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus