USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Нардеп зі «Слуги народу» заявив, що росіян в Україні тепер можна не вважати людьми

2 Липня 2021 17:31
Нардеп від «Слуги народу» Олег Семінський вкрай своєрідно прокоментував прийняття напередодні Верховною Радою резонансного законопроекту про корінні народи, в число яких не потрапили росіяни.

Народний депутат виголосив, що тепер громадяни України російської національності не зможуть повною мірою володіти усіма правами людини, як представники української нації, кримськотатарської нації, а також караїми та кримчаки. Про це «слуга народу» написав на своїй сторінці у соцмережі.

«Сьогоднішній день – трагедія для російського Кремля і українських олігархів, а для українського – початок відновлення справедливості! Росіяни на законодавчому рівні – не корінний народ, тому не зможуть повною мірою володіти усіма правами людини і основоположними свободами, визначеними нормами міжнародного права, а також передбаченими в Конституції і законах України. На відміну від українців, кримських татар, караїмів і кримчаків», – вважає Семінський.
При цьому він не згадав, що законопроект, всупереч Конституції, позбавляє прав не тільки росіян, але й греків, болгар, угорців, румунів, поляків, які проживають в Україні, пише «Політика країни».

Проте журналісти побачили в заяві Семінського пряме порушення Конституції.

«Конституція, нагадаємо, забороняє обмежувати права громадян залежно від їхньої національної приналежності.

І подібна заява Семінського (як і прийнятий закон) – це пряме порушення Конституції. А також кримінальний злочин (розпалювання міжнаціональної ворожнечі). Але це мало би наслідки в правовій державі. У нас – навряд чи», – йдеться в повідомленні.

Олег Семінський відомий тим, що інсценував власне викрадення, щоб уникнути проблем із податковими органами, які стосувалися його роботи на посаді голови правління найбільшої приватної нафтогазової компанії України «Нафтогазвидобування».

За даними кримінальної справи, Семінський був фігурантом розслідування податкової по справі щодо ухиляння від сплати податків та інших фінансових махінацій. Тоді він зник майже на рік, допоки справа не була закрита, а сам нардеп заявив, що увесь цей час він був «викрадений».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
!?! Показати IP 2 Липня 2021 17:41
Цих навіть ростов не прийме. Куда їм буде тікать, в П.Корею чи Венесуелу?
Анонім Показати IP 3 Липня 2021 09:28
за такі слова треба звільнити того слуху народу. чим вони взагалі думають коли говорять?! він же не простий дядько в полі шо меле шо взбреде в голову.
Павлик Морозов Показати IP 5 Липня 2021 09:43
В Украине еще осталось граждан, говорящих на русском языке насильно посадить за ученические парты и заставить сдать экзамен на знание украинского языка.
Ігор Показати IP 10 Липня 2021 15:09
Такими і подібними законопроектами Україна як держава навмисно заганяє себе у глухий кут. Після "розумних" дописів сподіватися на подальшу співпрацю з ЄС навряд-чи потрібно. Інфо з політичних кіл посли ретельно досліджують і по своїх каналах передають щотижня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus