USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Рада ухвалила закон про продаж землі за новими правилами

18 Травня 2021 15:28
Верховна Рада прийняла закон про продаж земельних ділянок державної та комунальної власності, а також прав оренди на них через електронні аукціони.

За прийняття законопроекту №2195 у другому читанні та в цілому проголосували 272 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів, передає УНІАН.

Зазначимо, що до другого читання законопроекту було подано 776 поправок.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, зараз аукціони з продажу землі проходять в застарілій формі – з фізичною присутністю учасників, підняттям табличок зі ставками тощо. При цьому електронні аукціони вже довели свою ефективність під час продажу об'єктів малої приватизації, а також дозволили збільшити вартість цих лотів в рази.

З набранням закону чинності земельні онлайн-торги будуть проводитися в єдиній електронній торговельній системі в режимі реального часу. За підсумками аукціонів укладатиметься договір купівлі-продажу, оренди, права на забудову (суперфіцію) або довгострокової оренди (емфітевзису) земельної ділянки з переможцем торгів, який запропонував найвищу ціну.

Також зміниться розмір гарантійного внеску за лотом, який становитиме не менше 30% стартової ціни продажу земельної ділянки або стартового розміру річної плати за користування ділянкою.

Закон набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

14 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про оренду і продаж державних і комунальних земель через електронні аукціони (№2195).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К.лучанин Показати IP 18 Травня 2021 15:47
Якщо фермери та нарід не візьмуться за вила , то прощай земля України! Тимошенко Ю.В. правильно сказала що повинен бути референдум про землю, а не те що витворяють у владі і ВРУ.
123 до К.лучанин Показати IP 18 Травня 2021 16:20
Хто вас заставляє продавати землю? Не продавайте! Право власності захищено Конституцією! Вас не дивував той факт що майно є, а розпорядитись ним не можна? Це свого роду кріпацтво.
Анонім до 123 Показати IP 18 Травня 2021 20:25
У нас багато що прописано у конституції, тільки мало виконується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus