USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рада ЄС повністю зупинила спрощений візовий режим з Росією

9 Вересня 2022 12:24
Рада Європейського Союзу остаточно ухвалила рішення про повне зупинення спрощеного візового режиму з росією.

Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Ради ЄС.

«Сьогодні (9 вересня 2022 року – ред.) Рада ухвалила рішення, яке повністю призупиняє дію угоди про спрощення візового режиму між ЄС та росією. Отже, на громадян росії поширюватимуться загальні правила візового кодексу», – ідеться у повідомленні.

Рішення почне діяти з 12 вересня 2022 року.

Тепер для росіян візовий збір зросте з 35 до 80 євро, збільшиться час оформлення візи та посиляться правила видачі багаторазових віз.

«Угода про спрощення візового режиму забезпечує привілейований доступ до ЄС громадянам надійних партнерів, з якими ми поділяємо спільні цінності. Своєю неспровокованою та невиправданою агресивною війною, зокрема невибірковими нападами на громадянське населення, росія підірвала цю довіру та розтоптала фундаментальні цінності нашої міжнародної спільноти. Сьогоднішнє рішення є прямим наслідком дій росії та ще одним доказом нашої непохитної прихильності до України та її народу», – зазначив міністр внутрішніх справ Чехії.

Нагадаємо, за підсумками обговорення 31 серпня міністри закордонних справ ЄС вирішили повністю зупинити угоду про спрощення візового режиму з РФ і доручили Єврокомісії подумати, що робити з мільйонами чинних віз росіян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus