USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Рада закликала президентку Грузії помилувати Саакашвілі

14 Липня 2023 14:34
Верховна Рада України звернулась до президентки Грузії Саломе Зурабішвілі та парламентів держав-членів ЄС щодо необхідності здійснити гуманітарний акт та помилувати третього президент Грузії, українського громадянина Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, за ухвалення відповідного звернення проголосували 285 нардепів.

У тексті постанови вказується, що її прийняття спричинене критичним станом здоров’я Саакашвілі, висвітленим в ЗМІ, та необхідністю збереження його життя та здоров’я.

Відтак парламент закликав президентку Грузії надати уповноваженому ВР з прав людини Дмитру Лубінцю доступ до Саакашвілі.

Також ВРУ звернулася до Зурабішвілі з проханням «здійснити гуманітарний акт та помилувати» громадянина України Міхеїла Саакашвілі, враховуючи його тяжкий фізичний стан.

Крім того, Рада закликала парламенти держав-членів Євросоюзу з проханням ухвалити відповідні рішення та резолюції щодо необхідності здійснення президенткою Грузії помилування Саакашвілі, «підтвердивши важливість дотримання міжнародних стандартів прав людини».

Як відомо, Саакашвілі затримали в Грузії ще у жовтні 2021 року за кількома кримінальними звинуваченням. Після свого затримання він оголосив тривале голодування, після якого стан його здоров’я значно погіршився.

Сам Саакашвілі неодноразово заявляв про неналежні умови утримання, необхідність надання кваліфікованої медичної допомоги, а також про те, що після затримання його катували.

Водночас, Україна неодноразово закликала Грузію або повернути Саакашвілі до України, або відправити на лікування за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus