USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Рада змінила правила вступу до університетів

18 Грудня 2019 16:14
Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроєкт №2299 Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти.

За проєкт закону проголосував 321 депутат, повідомляє РБК Україна.

Зокрема, документом регулюється процедура ліцензування освітньої діяльності, вступу для навчання для здобуття вищої освіти, реалізації міждисциплінарних освітніх програм, а також окремих питань, що стосуються забезпечення якості вищої освіти, студентоцентрованого навчання, форм отримання освіти, вимог до керівника установи вищої освіти, Національної рамки кваліфікацій тощо.

Так, у законі прописано, що при прийомі на навчання до закладів вищої освіти враховуються досягнення вступників на міжнародних олімпіадах; передбачається розширення доступу до вищої освіти для осіб, які законом визнані учасниками бойових дій і які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції (операції Об'єднаних сил), забезпеченні її проведення, а також для військовослужбовців військової служби за контрактом. Також врегулюється прийом на навчання іноземних громадян.

Документом також:

- уточнено визначення окремих термінів;

- спрощена процедура ліцензування освітньої діяльності у сфері вищої освіти;

- переосмислений статус національного закладу вищої освіти, зміцнений статус дослідницького університету і посилені вимоги для його надання;

- створені умови для розвитку міждисциплінарних програм, освітніх програм загального та подвійного диплома;

- унормована дуальна форма здобуття вищої освіти;

- встановлені вимоги до ведення освітньої діяльності за так званими регульованими професіями;

- удосконалено структуру вищих навчальних закладів;

- упорядковується діяльність структурних підрозділів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus