USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Велика Британія в ООН звинуватила Росію в неповазі

20 Травня 2019 23:22
Британія під час засідання Ради Безпеки ООН звинуватила Росію в неповазі до РБ через виступи постійного представника РФ. Про це заявив представник Великобританії при ООН Джонатан Аллен, передає кореспондент УНН.

«Роз’яснення по темі засідання не проводиться. Шановний представник Російської Федерації не дає роз’яснення по темі голосування, а виступає досить докладно по засіданню, яке не відбувається. Ми бачимо, що є прояв неповаги до Ради і до Вашого рішення, тож прошу Вас забезпечити, щоб російський представник виконував правила Ради Безпеки і обмежив свої зауваження щодо роз’яснення мотиву голосування, яке не відбувається зараз», – звернувся Аллен до голови РБ ООН, коментуючи виступ Російської сторони.

Зі свого боку постпред РФ при ООН Василь Небензя більше 10 хвилин виголошував промову про «мовну інквізицію» в Україні, маючи на увазі мовний закон України, який «є прямою атакою на Мінськ».

Позицію Аллена підтримала польський дипломат.

Перед цим Радбез ООН не ухвалила порядок денний Росії про «мовний закон» України.

Раніше делегація Російської Федерації звернулася до голови Ради Безпеки ООН з проханням скликати засідання у зв’язку із прийняттям Верховною Радою України закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Нагадаємо, Верховна Рада України 25 квітня 278 голосами ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Перед тим депутати кілька тижнів розглядали понад дві тисячі правок, внесених до закону. 15 травня закон був підписаний президентом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
українець Показати IP 21 Травня 2019 09:42
І тут кацапів разом з Путіним послали туди_де вони повинні перебувати постійно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus