USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Радіо Україна». У Празі запустили україномовну радіостанцію

24 Березня 2022 05:29
22 березня в столиці Чехії розпочало онлайн-трансляцію «Радіо Україна». Проєкт розрахований на українців, які змушені були переїхати, рятуючись від російської війни проти України.

Про це повідомляє посольство України в Празі, передає Суспільне.

Слухати радіо поки що можна тільки сайті або через мобільний застосунок у телефоні, який транслює радіопрограми (наприклад, radia.cz).

Команда «Радіо Україна» складається з журналістів, які працювали на Українській службі Радіо Свобода (RFE/RL) у Празі, місцевих українців, а також тих, хто щойно приїхав з України. У відкритті радіостанції взяли участь посол Євген Перебийніс, міністр освіти Чехії Петр Газдік та міністр культури Мартін Бакса.

Радіоканал готуватиме авторські програми, випуски новин з України та Чехії та планує запустити серію консультаційних передач з різними експертами. Значну частину радіоефіру буде відведено дитячим передачам, зокрема сценічним читанням дитячих казок.

Нагадаємо, найбільший польський радіомовник RMF Group запустив спеціальний проєкт під назвою «RMF Україна». В ефірах будуть важливі повідомлення для українців у Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus