USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Ракети, які зруйнували аеродром у Вінниці, випустили з Придністров'я, – речник Повітряних сил ЗСУ. Оновлено

6 Березня 2022 17:20
Ракети, які зруйнували аеродром у Вінниці, випустили з території самопроголошеного Придністров’я.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Сьогодні близько 2 години дня по цивільному аеродрому у Вінниці, поруч знаходиться військова база, де немає техніки, ворог наніс 8 ракет орієнтовно з Придністров’я. Ворог ще раз показав своє обличчя», – сказав він.

Як ми писали, Володимир Зеленський заявив, що російські війська запустили у Вінницю вісім ракет. З-під завалів розбомбленого росіянами вінницького аеродрому рятувальники дістали трьох живих людей та одного загиблого.

Натомість у Міністерстві оборони Молдови "Європейській правді" заявили, що ці ракети були запущені не з окупованого росіянами Придністров’я, а з акваторії Чорного моря, мовляв, інформація про ракетну атаку з окупованої частини Молдови є помилковою.

"Міністерство оборони Республіки Молдова заперечує запуск ракет, що влучили по аеропорту Вінниці з придністровської території на територію України", - йдеться у заяві.

Цю інформацію підтверджують також співрозмовники ЄвроПравди у керівництві Молдови, які вивчали інформацію з цього приводу.

"Жодного типу крилатих ракет на території Придністров’я ніколи не було. У Придністров’ї є лише установки залпового вогню "Град" з дальністю стрільби 20 км", - розповів один зі співрозмовників.

Представники Молдови переконані, що запуск ракет здійснений з кораблів РФ у Чорному морі. Це відповідає дальності, зокрема, ракет "Іскандер". Утім траса запуску ракет по Вінниці справді пролягала над Придністров’ям - територією Молдови, що перебуває під російською окупацією з 1992 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus